Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Lewe powietrze?

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Własnie trwaja operacje na moim malenstwie ;) ma nadziej ze pod koniec tygodnia bedzie do odebrania.. z aktualnych doniesien praktycznie bark luzów zaworowych na 4 zaworach!!! ( ustawianie były jakies 100km wczesniej!!!) ale odrazu po niepodobała mi sie praca silnika - telepanie- za cisano) pod uszczelką dekla przytrzasnieta tasma.. to z takich bardziej bulwersujacych przypadłosci.. trwaja prace zamówienia z ASO w toku :D oczekuje i mam nadzieje ze znowu bedzie igła :D hihihi ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Ja też wczoraj byłem na diagnostyce z servisie ... koleś posprawdzał i serduszko autka jak na razie w nienagannym stanie ... Silnik mi faluje na niskich obrotach i lekko telepie budą ... Fakt jak raz odłączyłem aku to chodził o niebo lepiej aczkolwiek po jakimś czasie znowu świrował ... kolesie w servisie powiedzieli że na 100 % coś nie tak z układem dolotowym ... wskazał na kolektor nieszczelny może któryś z krudźców albo z tego co wnioskuje po tym temacie jednak przepływka, bo gdyby był to problem z kolektorem to nawet po odłączeniu aku dalej by trzęsło ... a tymaczasem było lepiej a potem sie dalej zrąbało ... Ile przepływka może kosztować do m60 v8

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Silniki M60 mają to do siebie, że czasami nimi telepie na wolnych obrotach i czasami to zjawisko jest nie do wyeliminowania mimo wymieniania po kolei różnych rzeczy :/
    Najlepiej zacząć od sprawdzenia świec, a potem cewek zapłonowych, względnie fajek które idą z cewki na świecę.Małe przebicie na jednej z nich i już telepie silnikiem....
    Są to najczęstsze przyczyny tego problemu.
    Jakbyś miał walniętą przepływkę to czułbyś to podczas jazdy i więcej by Ci palił.
    Ile kosztuje przepływka do V8 napisałem w poście wyżej ;)

pzdr

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    okazało się że mam ścianki w kolektorze całe w oleju więc to najprawdopodobniej odma ... A jak sprawdzić czy cewki i fajki dobrze chodzą ?? Bo na diagnostyce komp... wszystko było dobrze jak kazałem sprawdzić ... Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Cytat Zamieszczone przez MiBhell
    Własnie trwaja operacje na moim malenstwie ;) ma nadziej ze pod koniec tygodnia bedzie do odebrania.. z aktualnych doniesien praktycznie bark luzów zaworowych na 4 zaworach!!! ( ustawianie były jakies 100km wczesniej!!!) ale odrazu po niepodobała mi sie praca silnika - telepanie- za cisano) pod uszczelką dekla przytrzasnieta tasma.. to z takich bardziej bulwersujacych przypadłosci.. trwaja prace zamówienia z ASO w toku :D oczekuje i mam nadzieje ze znowu bedzie igła :D hihihi ;)
    Dawaj znać o efektach, ciekaw jestem...

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Panowie kupiłem regulator napiecia alternatora razem ze szczotkami. Orginalny jest na 14V a ten kupiony na 14.5V moze tak zostac? :/

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    Mibhell, no i co tam z tym twoim lewym powietrzem...?
    Problem opanowany? ;) Bo rozumiem, że to nie regulator napięcia był tego przyczyną? :D

pzdr

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Oczywiscie ze nie ale przy okazji wymiany uszczlki pod miską robie mała regeneracje alternatora bo sie dziwnie juz zachowywał ;)

Nie wiem czy wspominałem ale uszczelka pod miska była sparciała i odrywała sie po kawałku wpadajc do srodka silnika :/ pare zakupów w bawri poczyniłem i dalej sie powoli robi.. nie poganiam bo od gonienia sie potem syf robi :/ jak bedzie po to opisze ;)

pzdr

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    No to muszę Ci powiedzieć, że masz sporo szczęścia, że większych szkód ta parciejąca uszczelka nie poczyniła....
    Jak widać nasze autka są na tyle wiekowe, że różnych rzeczy można się spodziewać ;)

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Wiekowe jak wiekowe ale nalatane maja pewnie przestrasznie duzo :/ a z takich bonusów to kolejny waz podcisnienia wymieniłem bo tez twardy jak z plastiku i do tego popekany i zimering za uchwytem palca kopułki bo tez był juz twardy ze starosci i sie tamtedy lał olej na kopułke.. o srubach na silikonie złapanych w bloku silnika nie wspomne bo nie warto.. 8/

Uprawnienia umieszczania postów