-
Zaawansowany U¿ytkownik
Alternatywa dla zapasówki.
Witam.
Mam zamiar zostawiæ ko³o zapasowe w domu bo jak zwykle brakuje miejsca na wakacyjne podró¿e(lpg). Postanowi³em zabezpieczyæ siê zamiast tego w kompresor i zestaw do naprawy opon (na razie kupi³em sznurek wulkanizacyjny, kompresor ale jeszcze chyba dokupiê który¶ z preparatów o konsystencji ¿elu - wlewa siê go do opony). Czyta³em na forach motocyklowych, ¿e naprawa tym sznurkiem jest skuteczna.
Ale mo¿e kto¶ z naszego forum ju¿ przetestowa³? Albo macie inne pomys³y na alternatywê dla zapasówki?
Pozdrawiam.
-
Vip
Vip
Chêtnie wys³ucham wszelkich komentarzy.Równie¿ wybieram siê w do¶æ d³ug± podró¿ autem (1400km w jedn± stronê) i chcia³bym zaczerpn±æ informacji.Ja ko³o zapasowe zabieram,ale lepiej dmuchaæ na zimne ....
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
W Golfie zima uzywalem lateksu w spreyu , tak zwane kolo zapasowe dostepne w markecie i na stacji paliw, postaram sie wrzucic fote opony ( po poludniu), na ktorej zona jezdzila jeszcze 1 miesiac. SZok
Noblesse oblige

-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Ja od Siebie polecam co¶ takiego: http://allegro.pl/nowy-kompresor-con...662160134.html
Jest to kompresor wraz z p³ynem wulkanizacyjnym uszczelniaj±cym oponê. P³yn jest w takich banieczkach w ¶rodku urz±dzenia wymienny.
-
Vip
Vip
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Ta pianka w aerozolu jest poniæ k³opotliwa w usuniêciu dlatego raczej sk³aniam siê do sznurka b±d¼ ¿elu. A tak w razie awarii w stylu rozerwanie opony na 3cm albo skrzywienie felgi to zabra³em do baga¿nika piankê monta¿ow± (zosta³a po jakim¶ remoncie w domu) i tak sobie wykalkulowa³em ¿e w ostateczno¶ci j± wpsikam do opony i dojadê poma³u do cywilizacji awaryjnie (by³by ciekawy test - ale obym go nie robi³). Niby mam asistance w ubezpieczeniu ale dobrze jest mieæ co¶ pod rêk±.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum