Witam dzisiaj jak odkurzalem swoja furke znalazlem cos takiego pod fotelem kierowcy!Gdzie powinno to byc przyczepione??I czy to moze byc powodem ze swieci mi sie kontrolka od airbagu??
Witam dzisiaj jak odkurzalem swoja furke znalazlem cos takiego pod fotelem kierowcy!Gdzie powinno to byc przyczepione??I czy to moze byc powodem ze swieci mi sie kontrolka od airbagu??
tez mam takie cos pod fotelem nie podlaczone, ale napewno nie ma zadnego zwiazku z AIR BAG'iem :)
Jest to zakończenie linki która jest podpięta do fotela i służy do regulacji wysokości pasa bezpieczeństwa.
Regulująć fotel przód-tył pas w słupku idzie góra-dół.
Nie ma to nic wspólnego z systemem AIR-BAG.
Do tego jest jeszcze potrzebna specjalna spinka (nr19).
http://bmwfans.info/original/E38/Lim...2/ill-72_0212/
No wlasnie a u mnie pas jesty caly czas w dole.Nie wiedzialem jak moge to podniesc.Dzieki za info.Teraz tylko musze znalezc spinke!Zamieszczone przez AdamBMW
nie wiem co jest rozwalone czy to tak ma byc,ale jak ciagne za ta linke to sie nic nie dzieje!Bez zadnego oporu! :(
Powinno być tak że jak wyciągasz linkę z podłogi to pas powinien iść do góry, jeżeli tak nie jest to możesz mieć uszkodzony mechanizm regulacji pasa.Zamieszczone przez phdream
Możesz spróbować jeszcze zdjąć osłonę słupka i zobaczyć jak to tam wygląda.
ja miałem tak ze spadła linka w najwyzszym punkcie mocowania słupka załozełem linke w prowadnice i obie strony smigaja az miło ;)
Panowie apropo pasów - jak je ku...a regulować, któraś beemka ja nadal tego nie wiem hehe ?!?!?!?