Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Kupno E60

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    g11 740d xdrive
    Sk±d
    Elbl±g.Cork

Kupno E60

witam szanownych kolegów wiem ¿e to nie forum seri 5 ale liczê na pomoc.Moja dziewczyna przymierza sie do kupna e60 z lat 05-06 chodzi jej po g³owie 2.0d i teraz zwracam siê do kolegów z forum o sugestie podpowiedzi i wszelkie co zwi±zane z t± bemk±.Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Guner
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Sk±d
    Lublin
    mam X3 2,0 D z 2009 roku i silnik nie sprawia zadnych problemow przy przebiegu 90 000 km, w porownaniu z 6 cylindrowymi jest to jednak silnik ma³o elastyczny, g³o¶ny i powy¿ej 120/km ju¿ dosyc daja sie odczuc wibracje, jest oszczedny, ale jednak nie jest to taki komfort jak silniki 6 cylindrowe rzedowe i ja bym dolozyl do wiekszego dizla jesli musi byc dizel...X3 raczej sie nie psuje i to potwierdzaja tez zrodla motoryzacyjne, co do e 60 to jest juz roznie...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Kolega Dzuda ma E60 co prawda inny silnik, ale napewno co¶ doradzi.

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    E60 mam ju¿ drug±.Pierwsza to te¿ by³a 530d tyle ¿e bez M-Paka i w du¿o s³abszej opcji wyposa¿enia.

Na silnik nie narzekam.Kultura pracy gorsza ni¿ w mercedesie ale za to bmw lepiej ci±gnie.W tej i w tamtej mam skrzynie automat.W takim zestawieniu spala od 7L do 12 w warszawskich korkach.Tak ¿e nie jest ¼le bior±c pod uwagê ¿e auto ma 500Nm i jedzie na prawdê dobrze.

Generalnie auto w utrzymaniu tanie nie jest.Nie liczy siê ju¿ jak w E32 "tu stówka tam dwie" w tym przypadku to raczej "tu tysi±c ,tam trzy) Sama wymiana kolektora+ wymiana oleju w skrzyni to koszt 4500zl (zainteresowani wiedz± o co biega)

Po kupnie auta do³o¿y³em w ci±gu tygodnia 9tys ale przynajmniej wiem ¿e mam auto "ig³ê". Po ponownej wizycie w ASO znale¼li tylko pêkniêt± obudowê zmieniarki CD (która ju¿ jest nowa :P)

E60 u nas na forum to auto bardzo kontrowersyjne.Nie którzy nawet nie chc± o nim s³uchaæ ale mogê tylko podejrzewaæ czym to jest spowodowane.

Ja osobi¶cie mam czarn±+fabryczne obni¿enie+M-Pak+Shadow+czarny grill i uwa¿am ¿e jest to zestawienie naj³adniejsze

Co do felg to oczywi¶cie bêdzie zmiana na styling 172 czyli ori M-Pak .

Jesli masz jakie¶ pytania to dawaj ¶mia³o i Ci odpowiem na tyle ile bêdê wiedzia³

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    E60 mam ju¿ drug±.Pierwsza to te¿ by³a 530d tyle ¿e bez M-Paka i w du¿o s³abszej opcji wyposa¿enia.

Na silnik nie narzekam.Kultura pracy gorsza ni¿ w mercedesie ale za to bmw lepiej ci±gnie.W tej i w tamtej mam skrzynie automat.W takim zestawieniu spala od 7L do 12 w warszawskich korkach.Tak ¿e nie jest ¼le bior±c pod uwagê ¿e auto ma 500Nm i jedzie na prawdê dobrze.

Generalnie auto w utrzymaniu tanie nie jest.Nie liczy siê ju¿ jak w E32 "tu stówka tam dwie" w tym przypadku to raczej "tu tysi±c ,tam trzy) Sama wymiana kolektora+ wymiana oleju w skrzyni to koszt 4500zl (zainteresowani wiedz± o co biega)

Po kupnie auta do³o¿y³em w ci±gu tygodnia 9tys ale przynajmniej wiem ¿e mam auto "ig³ê". Po ponownej wizycie w ASO znale¼li tylko pêkniêt± obudowê zmieniarki CD (która ju¿ jest nowa :P)

E60 u nas na forum to auto bardzo kontrowersyjne.Nie którzy nawet nie chc± o nim s³uchaæ ale mogê tylko podejrzewaæ czym to jest spowodowane.

Ja osobi¶cie mam czarn±+fabryczne obni¿enie+M-Pak+Shadow+czarny grill i uwa¿am ¿e jest to zestawienie naj³adniejsze

Co do felg to oczywi¶cie bêdzie zmiana na styling 172 czyli ori M-Pak .

Jesli masz jakie¶ pytania to dawaj ¶mia³o i Ci odpowiem na tyle ile bêdê wiedzia³
    Nie ma siê co przejmowaæ opini± innych (notabene nie jednokrotnie czyta³em uwagi pod kierunkiem Twojej E60, ale ja szczerze mówi±c bym to ola³! Miglanc jak widzisz kompana od E60 ju¿ pozna³e¶. powodzenia

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    g11 740d xdrive
    Sk±d
    Elbl±g.Cork
    super te twoje e60 co do samego serwisowania lub ewentualnych napraw to nie mam z tym problemu bo pracuje w serwisie samochodowym dodam ¿e auto zostanie kupione w ie bo tu obecnie mieszkamy co do samego jednostki napêdowej to raczej pozostaje 2.0d ze wzglêdu na wysoki podatek drogowy jaki tu niestety obowi±zuje.Pytam na forum bo bym chcia³ jak najwiêcej opinii us³yszeæ o tym aucie.Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    e-60 je¼dzi ca³kiem ca³kiem ale bez obrazy po prostu odrzuca mnie wyglad zbyt japoñski te ¶wiat³a przednie i kszta³t auta i wnetrza mi nie pasuje a jecha³em 530d e-60 :) ale jako codzienny srodek transportu to pewnie wygodne szybkie auto

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar ma³a233
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E65 745i
    Sk±d
    Grudzi±dz Cork.ie
    jedz±c e39 2.2 z 2001r. kilka lat, nastêpna mia³a byæ e60, po obejrzeniu tu owych ''pi±tek'', ich stanu,te w ie. je¿dzê 745i

CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    g11 740d xdrive
    Sk±d
    Elbl±g.Cork
    kolego ma³a233 a mo¿esz mi zdradziæ jakie masz ubezpieczenie i wysoko¶æ taxu

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar ma³a233
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E65 745i
    Sk±d
    Grudzi±dz Cork.ie
    tax 1565e i ubezpieczenia dok³adnie Ci teraz nie powiem,bo przepisywa³am ubezpieczenie w trakcie trwania,co¶ ok 1400e,na kobietê jest tu taniej ale mê¿a dopisali te¿

CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •