Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Z³e wskazania poziomu paliwa.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    poszukuje 740 4.4 99r-01r
    Sk±d
    olsztyn

Pompa paliwa albo ???

Witam mam pro¶bê aby¶cie pomogli mi w rozgryzieniu przyczyny. Mianowicie na loczniku poziom paliwa przekracza 30l a nawet 35l i w tym momencie brakuje paliwa silnik ga¶nie.My¶la³em ¿e to wina czujnika[tego za kierowc±] ale go wymieni³em i jest tak samo .Po od³±czeniu go wskazanie spada do zera i teraz nie wiem czy to wina czujnika a mo¿e poprostu pompa za p³ytko siêga,czy jest to mo¿liwe?
    Ostatnio edytowane przez daber ; 17-05-2011 o 15:43

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn

wskazania

Cytat Zamieszczone przez daber Zobacz posta
    Witam mam pro¶bê aby¶cie pomogli mi w rozgryzieniu przyczyny. Mianowicie na loczniku poziom paliwa przekracza 30l a nawet 35l i w tym momencie brakuje paliwa silnik ga¶nie.My¶la³em ¿e to wina czujnika[tego za kierowc±] ale go wymieni³em i jest tak samo .Po od³±czeniu go wskazanie spada do zera i teraz nie wiem czy to wina czujnika a mo¿e poprostu pompa za p³ytko siêga,czy jest to mo¿liwe?
    Jednak wina le¿a³a po stronie pompy . Po wyci±gnieciu przeczyszczeniu filterka jest narazie dobrze.
    Jednak nie na d³ugo wybra³a paliwo do 20l i znowu brakuje, silnik nie ruwno chodzi i nie wkrêca siê na obroty.Dola³em 5l i znowu jest ok.Nie wiem czy pompa mo¿e ma za ma³e ci¶nienie i nie przelewa paliwa z drugiej komory? albo naczynko pompy te w zbiorniku ma pozatykane otworki i za wolno nachodzi paliwo ? Moze kto¶ przerabia³ taki temat i potrafi mi podpowiedzieæ ¿ebym nie musia³ znowu na darmo rozbieraæ.
    Ostatnio edytowane przez daber ; 17-05-2011 o 15:50

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn
    Czy kto¶ wie jak mo¿na sprawdziæ czy pompa paliwa daje odpowiednie ci¶nienie?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Kamil
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    725 TDS 98r.
    Sk±d
    Soborzyce
    Kolego ja mam taki sam przypadek przy 20 litrach mi sie zapowietrza wyci±dn±³em pompkê i wydaje sie na dobr±. Nie wiem czy nie mog± to byæ te oringi na ³±czeniu tych przewodów a jak nie to trzeba bedzie ca³y uk³ad przejrzeæ po kolei moze jest gdzie¶ jakas dziurka ma³a i ³apie powietrze. jak uda mi sie z tym uporaæ to ci napisze.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez daber Zobacz posta
    Czy kto¶ wie jak mo¿na sprawdziæ czy pompa paliwa daje odpowiednie ci¶nienie?
    sprawd¼ najpierw czy w te¶cie zegarów pokazuje prawid³ow± warto¶æ, wystarczy, ¿e auto stoi na równym a benzyna w baku "usta³a" i masz miarodajny pomiar (tak przypuszczam) - u mnie p³ywak czy cokolwiek tam nie siedzi lubi czasami przek³amywaæ... za to w testach zegarów zawsze podaje mi prawid³ow± warto¶æ paliwa w baku

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •