Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Dr¿enie - temat ci±gle powracaj±cy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    S-c

Dr¿enie - temat ci±gle powracaj±cy

Witam! Mam ma³y problem. Kupi³em sobie felgi 17 ale rado¶æ nie trwa³a d³ugo, bo strasznie trzepa³o w ¶rodku i nie da³o siê jechaæ. Dotoczy³em pier¶cienie za³o¿y³em i mo¿na by by³o powiedzieæ, ¿e jest idealnie - absolutnie ¿adnych drgañ gdyby nie jeden ma³y problem. Dr¿y mi (a¿ s³ychaæ jakby co¶ wali³o w podwozie) przy hamowaniu, kiedy przechodzi przez 90 km/h. Co ciekawe, jak za³o¿ê stare felgi 16 to nie dr¿y w ogóle. Czy dowa¿anie na aucie pomo¿e w takiej sytuacji? Podczas jazdy jest super, ale przy hamowaniu pora¿ka....
    Pozdrawiam

fm

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar JointoVicz
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Sk±d
    Torun
    a tarcze?:> dobre masz? chociaz jak zalozysz 16 niby dobrze jest... felgi proste wywazone itd? pierscienie odpowiednie?... kij wie..

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    S-c
    Wiêc tak... pier¶cienie s± na 100 % dobre, bo okaza³o siê, ¿e przyczyn± drgañ by³ ich rozmiar. Ko³a by³y wywa¿ane w dwóch warsztatach. Po zmianie pier¶cieni podczas jazdy przy ¿adnej prêdko¶ci nic nie drga (no powiedzmy do 160, bo wiêcej nie jecha³em). Problem jedynie jest przy hamowaniu jak przechodzi 100-90. Nie wiem czy to kwestia tarcz, bo jak za³o¿ê 16 to nie drga mi jak hamujê... Spróbujê dowa¿yæ a nu¿.... Je¶li macie jakie¶ pomys³y to bêdê wdziêczny
    Pozdrawiam

fm

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    mo¿e g³upi pomys³ ale sprawdza³e¶ otwory w feldze na ¶ruby? i same ¶ruby? mo¿e który¶ otwór jest wyrobiony.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rosomak79
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Witaj, dziwne, ¿e jak zmieniasz na 16" to dr¿enie znika. Ja mia³em kiedy¶ podobnie, jak jednak zamienia³em na 16"-zimówki to jakby mniej. W koñcu wymieni³em wahacze dolne i jak rêk± odj±³. Jak masz to sprawd¼ dobrze "³y¿k±" wahacze i ca³e przednie zawieszenie. Z autopsji wiem, ¿e ¿adne trzepaki i tym podobne wynalazki nie wykrywaj± delikatnych luzów.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar maniek42
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E 38 728iA/99r.
    Sk±d
    kuj...- pomorskie
    Ja podobny problem mia³em kiedy¶ w E34 i okaza³o siê po uprzedniej wymianie ca³ego przedniego zawieszenia ¿e przyczyn± by³y przednie piasty , po wymianie na nowe wszystko ¶miga³o jak powinno. (oczywi¶cie piasta kompletna z ³o¿yskiem ). pozdro.....

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •