Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: Problem z przyciskiem BC w d¼wigni kierunkowskazów

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    G12 740i, ex F10 525d xDrive, E38 728iA
    Sk±d
    I³awa

Problem z przyciskiem BC w d¼wigni kierunkowskazów

Mam problem z niedzia³aj±cym przyciskiem BC w d¼wigni kierunkowskazów w wersji po lifcie. Znalaz³em na forum, ¿e jest to najprawdopodobniej problem z przetartym przewodem w d¼wigni. Czy kto¶ mo¿e mi podpowiedzieæ, jak dobraæ siê do tego przewodu? Czy da siê rozebraæ d¼wigniê bez ¶ci±gania kierownicy?

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez kris13 Zobacz posta
    Czy da siê rozebraæ d¼wigniê bez ¶ci±gania kierownicy?
    Nie

Musisz rozebraæ manetkê i po³ataæ przewód
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    I³awa
    Czy trzeba do tego ¶ci±gaæ manetkê z kolumny kierowniczej? Czy one jest tylko sk³adana na zatrzaski i wystarczy tylko podwa¿yæ?

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Niestety, ale trzeba rozebraæ ty³ manetki(element schowany pod obudow± kolumny), a do tego potrzebne jest jej wyci±gniêcie
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    I³awa
    Rozumiem, ¿e wystarczy zdj±æ obudowê kolumny kierowniczej i bêdê mia³ mo¿liwo¶æ zdjêcia manetki z kolumny.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Nie. ¯eby wyci±gn±æ manetkê, konieczne jest zdjêcie kierownicy oraz plastiku trzymaj±cego obie manetki.
    Manetka niestety wysuwa siê do ty³u a nie w bok, dlatego trzeba rozebraæ to wszystko
    Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    I³awa
    Czyli jest to grubsza robota. Chyba bêde zmuszony poprosiæ kogo¶ o pomoc przy ¶ci±ganiu kierownicy.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez kris13 Zobacz posta
    Chyba bêde zmuszony poprosiæ kogo¶ o pomoc przy ¶ci±ganiu kierownicy.
    W e38 nie trzeba siê si³owaæ z kierownic±. Poduszka jest od ty³u na 2 ¶rubach na torx t30 przykrêcona. Do kierownicy potrzebujesz klucza 16 i zsuwasz kierownicê z wa³ka. Nie ma tam ¿adnego sto¿ka jak w wielu innych markach, wiêc schodzi bez oporu, a pó¼niej to tylko torx, ¿eby odkrêciæ wkrêty trzymaj±ce manetki
    Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    I³awa
    To w takim razie nie jest tak ¼le:-) Dzi¶ finalizujê transakcjê beemki i bêdê móg³ siê za to zabieraæ. Dziêki cursor za pomoc.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Na wa³ku i na kierownicy jest nabity znak, tak ¿eby nie pomyliæ pó¼niej przy zak³adaniu, ale warto przy demonta¿u upewniæ siê czy faktycznie siê pokrywaj± i je¶li nie to markerem zaznaczyæ sobie punkt ;)
    Henry Ford

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •