Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Do myślących logicznie... przepływomierz / sondy lambda ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    Czy LPG może mieć nadal wpływ na pracę na Pb? Oczywiście. sam się o tym przekonałem - jakiś magik ustawił mi 'ekstra wtryski lpg' podczas pracy na benzynie. Teoretycznie funkcja ta polega na tym, że mimo pracy na benzynie, komp gazowy puszcza impulsy np. 0,8ms na wtryskiwacze gazu. Nie wiem w jakim celu ktoś to ustawił. Podobno według instrukcji ma to poprawiać spalanie na benzynie i poprawiać osiągi. Jak tylko to znalazłem u siebie, to wyłączyłem to dziadostwo. Tak więc widzisz, LPG coś i tak może mieszać, mimo, że wyłączone.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i M60B30 '92, E34 525iX M50B25 '92
    Status na chwilę obecną (piszę, bo może innym się przyda):

- BOSH orginalny zwrócony (nowy),
    - zakupiłem kolejny (Magneti Marelli za mniej niż pół ceny Bosha) - ten sam objaw - padło na sondy
    - zakupiłem 2 sondy uniwersalne Bosha (made in USA!) - uniwersalne bo bez wtyczek ale z zestawem do zaciskania wtyczek z orginalnych sond - koszt to 175PLN/sztuke
    - wymiana sond - auto jak nowo narodzone, wszystko jak powinno być; wprawdzie pierwsze kilometry ciągle nie dawały pewności (chyba trwała adaptacja) ale po przejechaniu kilkudziesięciu - jest OK;
    - test na LPG również pomyślny

Zamierzam jeszcze (zgodnie z sugestią) sprawdzić jeszcze raz orginalny (uszkodzony ponoć) przepływomierz.
    Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.
    Pozdrawiam
    Gwozdziu
    ------------------------------------------------

Uprawnienia umieszczania postów