-
Zaawansowany Użytkownik
Jakie polecacie świece do 730 V8 z lpg sekwencja ?
Witam przymierzam się do wymiany świec i nie wiem jakie są najlepsze? Słyszałem że są jakieś specjalne pod LPG? Co byście mi polecali? Z góry dzięki za info
-
www.foto-km.com
Vip
Ja mam 4 elektrodowe tytanowe BERU UXT3
-
Zaawansowany Użytkownik
A NGK BKR6EQUP podejdą do tego silnika z LPG?
-
Doświadczony Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
Dzięki za odpowiedzi ;) chyba właśnie zakupie NGK BKR6EK Vline 20 bo dużo osób je właśnie poleca. Pzdr
-
Smerf Czepialski
Ja mam Beru Ultra (zwykłe 2 el.) i też nie narzekam ;)
-
Zaawansowany Użytkownik
ja moge polecic BERU Ultra X Titan, mam takie zamontowane wraz z kablami rowniez beru i poki co bmka smiga. co do ngk odradzam gdyz kupilem komplet do bmw i po zalozeniu silnik kulal na 1 cyl. okazalo sie ze jedna nie miala przerwy oddalem i zalozylem beru, dodatkowo w brata w124 swiece ngk wytrzymaly pol roku, po zmianie na beru smigaja juz 10 miechow i tez zadnych problemow nie ma.
-
Nie wiem na ile w tym prawdy ale z tego co mówił mi gazownik to do silnika zagazowanego należy stosować świece 1 el. , i jak powiedział tak zrobił wywalił mi 2 el. NGK i założył 1 el. NGK
-
Początkujący Użytkownik
Ja mam 4-ro elektrodowe i jest OK. Nie kupuj świec typowo pod LPG (bierz standardowe) - takie jest moje zdanie.
-
Vip
Vip
Gazownicy niech dalej montują gaz a nie czepiają się dobrych części. 90% montażystów nie ma pojęcia o pracy silnika i udziela głupich rad.
NGK są mało trwałe. Polecam Bosch lub Beru. Wymieniłem już kilkaset sztuk świec i widziałem jak wyglądają po pewnych przebiegach i jak się sprawowały.
Uprawnienia umieszczania postów