Czyli wymiana vanosow w 2,8 produkowanym po 98 roku to koszt 7 tys ? Za to kupie nowy silnik do samochodu.
Jak nie kupic e38 z zajechanymi vanosami ? Co nalezy zrobic, zeby tego uniknac - wymiany.
Czyli wymiana vanosow w 2,8 produkowanym po 98 roku to koszt 7 tys ? Za to kupie nowy silnik do samochodu.
Jak nie kupic e38 z zajechanymi vanosami ? Co nalezy zrobic, zeby tego uniknac - wymiany.
w 2,8 sadze że w 600zł z częściami się zmieścisz, uszczelki i takie tam, w m62 części do vanosa to koszt ok 3tyś z olejem itp, (jest o tym na początku wątku)
Ostatnio edytowane przez Bartos ; 13-09-2011 o 19:13
Żeby uniknąć vanosów, kup auto z silnikiem, który ich nie ma. Oszczędność i przydatność ich jest dyskusyjna. Wiem, że może nieco lepiej zbiera się od dołu i ma 20Nm (4,4L) więcej od wersji bez vanosów.
Bez vanosów były silniki
M60B40
M62B44
M62B35
...
generalnie wszystkie bez TU w nazwie (np. M62TUB44 itp.)
Nein! Mein Schnitzel!
Ja pisałem o kosztach auta po lifcie (bo taką posiadam), a o ile pamiętam to wtedy już tylko z Vanosami.
Pozatym zależy kto i do czego auta potrzebuje. Ja jak już pisałem nie mam możliwości jeżdżenia na LPG, więc diesel jest dla mnie lepszą opcją. A jego wyższe koszta utrzymania wynikają z zaawansowania konstrukcji (lub jeśli to odwrócić z zacofania konstrukcyjnego benzyn starszych względem t.diesla). Popatrzmy naprzykład na nowe T.beznzyny na bezpośrednim wtrysku (czyli konstrukcyjnie to co diesel miał już 20 lat temu). Za 3-4 latka nagminne będą lamenty na forach że się sypią. Jak choćby "genialne" silniki na bezpośr. wtrysku w e65/66 760i.
Co do kosztów utrzymania e38 to niestety, ale dla przeciętnego "Kowalskiego" to koszmar. I jest to moje zdanie wynikające z eksploatacji e38 od 2 lat. Nie jestem przesadnym pedantem, ale nie lubię też jak coś nie halo w aucie. Jest, to ma działać jak w książce napisane.
Ropniak tylko dla tych co robia ogromne przebiegi . Najlepsze ze ostatnio kupilem zonie prezent w postaci OplaTigry 1.4 z klima i w automacie co sie okazalo pali benzyny 1,5 litra mniej niz moje bmw . No ludzie biorac pod uwage jakosc przemieszczania obydwiema maszynami to bmw wygrywa pod kazdym wzgledem . Oczywiscie czesci sa tansze dla opla.
Czy 3.0 jest na vanosie ?
nie jest 3.5
A ja mam pytanie z innej beczki jak porównać do E39.
Tzn. zawsze chciałem mieć E38 ale trafiło mi się E39 2.8i i jeżdżę już ponad 2 lata i powoli myślę o sprzedaży.
Czy jeśli bez problemu dałem radę utrzymać E39 to z E38 będzie podobnie, czy jednak E38 to wyższe koszty (oczywiście nie bierzemy pod uwagę spalania bo wiem, że ono wzrośnie zwłaszcza że chcę tylko i wyłącznie E38 z V8 (735i lub 740i))
...
Czym więcej cylindrów-większe koszta.
Wyższa klasa samochodu-też większe koszta.
Tak było jest i będzie.
Chyba, że będziesz umiał zrobić dużo sam przy aucie to wtedy wychodzi duuuużo taniej.