Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Poracha

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus
    ja też mam ten problem z głosem
    słyszałem że może być to wzmacniacz i wymieniłem w swoim
    niestety to nie to i teraz czekam na wizytę w serwisie, w następnym tyg jadę do serwisu, przy okazji zmiany felg na letnie, więc jak się dowiem to napisze co jest u mnie
    u mnie głos raz jest raz nie ma

aha jeżeli okaże się że u Ciebie wzmacniacz siadł to mogę Ci sprzedać bo mam swój na zbyciu :)
    pozdrawiam
    U mnie już działa. Jak siadł akumulator z nudów zacząłem sobie wszystko rozkręcać. Wyjąłem radio odpiąłem wtyczky, są tylko dwie. Popatrzyłem fachowym okiem i skręciłem wszystko do kupy. Bo jedyne na czym się znam to na patrzeniu ;D Dzisiaj rano podłączyłem akumulator naładowany i.......... auto odpaliło, ksenony świecą i nawet radio gra. Podejrzewam, że zaśniedziały gdzieś styki na radiu i jak odpiąłem wtyczki to się przeczyściło. Więc tak jak myślałem była to wina sterowania. Ale nie było taki pieknie wcześniej rozkręciłem wszystko z tyłu. Navi, zmieniarka, wzmacniacz itd.. W zmacniaczu urwałem jedną stopkę w gniezdzie ale szwagier (elektronik) przylutował przewodzik w zmacniaczu i wyciągnął go na zewnątrz, Podpiąłem go bezpośrednio pod przewód, który był za wtyczką, ale nadal nie grało. Dopiero jak ruszyłem radio widocznie tam była przyczyna zaczęło grać.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 d, F01 730 d
    No widzisz Jarecki! Dobrze, że robiłeś swoją beemkę przed Wielkanocą! Cuda naprawdę się zdarzają! Teraz nie narzekaj na swoją bunię przez cały rok!!... ewentualnie możesz pomarudzić tuż przed Bożym Narodzeniem.... bo wtedy znów jest czas na cuda!
    Życzę bezawaryjnej eksploatacji i bezpiecznej jazdy!
    Pozdrawiam!
    Pozdrawiam!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez jasko1969
    No widzisz Jarecki! Dobrze, że robiłeś swoją beemkę przed Wielkanocą! Cuda naprawdę się zdarzają! Teraz nie narzekaj na swoją bunię przez cały rok!!... ewentualnie możesz pomarudzić tuż przed Bożym Narodzeniem.... bo wtedy znów jest czas na cuda!
    Życzę bezawaryjnej eksploatacji i bezpiecznej jazdy!
    Pozdrawiam!
    No dzięki za życzonka również życzę wesołych świat. :papa:

Początkujący Użytkownik

Co lepsze

Witam mam pytanko :D Mój Tatinek już jakiś czas jeździ Bmw 730 e32 uwielbiamy markę bmw jednak nasza no już 19 nastoletnia staruszka zaczyna się sypać i tym samym denerwować mojego tatuśka mamy już kaske na nowy wózek ale stary ma dylemat czy zaufać Marce Bmw i kupić nowe e38 730 albo 740 czy może przesiąść się na Mercedesa w210 ;| Może ktoś mi podać parę argumentów za i przeciw żebym mógł przekonać mojego tatę do bmw ?? A i podpowiedzieć mi czy czasem jest to prawda czy też bujda że w Bmw 730 albo 740 padają automatyczne skrzynie biegów ?? z Góry dziękuje :papa:
    BMW (Bardzo , Markowy , Wizerunek)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i

Re: Co lepsze

Cytat Zamieszczone przez Maxio
    Witam mam pytanko :D Mój Tatinek już jakiś czas jeździ Bmw 730 e32 uwielbiamy markę bmw jednak nasza no już 19 nastoletnia staruszka zaczyna się sypać i tym samym denerwować mojego tatuśka mamy już kaske na nowy wózek ale stary ma dylemat czy zaufać Marce Bmw i kupić nowe e38 730 albo 740 czy może przesiąść się na Mercedesa w210 ;| Może ktoś mi podać parę argumentów za i przeciw żebym mógł przekonać mojego tatę do bmw ?? A i podpowiedzieć mi czy czasem jest to prawda czy też bujda że w Bmw 730 albo 740 padają automatyczne skrzynie biegów ?? z Góry dziękuje :papa:
    To już lepiej weź 740. W210 też nie jst za udanym modelem. Pozatym popatrz na wygląd. Wiele mogę powiedzieć o 7 ale mechanicznie chyba są niezłe, jak widzisz wszsytkie moje problemy związane są elektryka i elektroniką to jest najsłabszy punkt. Jak chcesz sprzedam ci swoją. Na chwile obecną działa prawie wszystko, został do założenia tylko jeden czujnik od ABS-u w tylnim kole. :P :P Zdjęcia masz w dziale album.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA
    ze skrzynią w 740 to może i prawda bo mi padła ale ja jeżdze bardzo bardzo agresywnie a twój tatusiek chyba jeżdzi troche spokojniej niż 21 latek byłem u mechanika i powiedział mi otwarcie ze to przez moją jazde padła skrzynia może nie tyle padła co ja zblokowało ale z reką na sercu ci przyznam ze jest to wspaniały wóz może czasem potrafi wku.... ale jak kochasz ta markie to ona tęż potrafi się odwdzieczyć przyjemnością z jazdy i dlatego zawsze i wszedzie wybierzesz BMW udanych zakupów i Wesołych Świat

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Mi sie okularniki bardzo podobają, miałem okazje kiedyś jeździć różnymi. Diesel w tym modelu odpada, chyba że jakiś po liftingu mocniejszy a benzyna to jedyna warta uwaga 4.2.. Jednak jeżeli chodzi o dynamiczną jazde to merc zostaje w tyle, automaty działają jakoś ospale i nie wiem czy w okularze był wogóle tiptronic... Nie jeździłem AMG E500 a zastanawiałem się na takim ale stwierdziłem że chce coś ekonomiczniejszego a ten model nie pali na pewno mniej niż 4.0 4.4 E38.. chociaż 30-50 tyś i mozna by spokojnie coś znaleść... Jak pisałem powyżej to niedość że brak tiptronika to ogólnie we wszystkich mercach skrzynie działają o wiele gorzej niz w bmw, jakieś ospałem w nawet E32 wciśniesz gaz do dechy i ciągnie a w mercu hmm myyśli i myślii :) A najwieksza wadą MErcedesa to jest to że nie jest on beemką :D

Uprawnienia umieszczania postów