Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Jakie świece do V8

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez MastaKleszcz
    Kupiłem NGK dwu elektrodowe ... 11 zł za sztuke takie jakie mi chłopaki polecili na forum ... Miałem do wyboru platynówki ale w rezultacie wziąłem te zwykłe ... Do aldika : Gdzie można kupić i jak sprawdzić czy coś jest nie tak z tymi cewkami czy fajkami ?? Za bardzo się na tym nie znam gdyż jeszcze nie rozbierałem :P Pozdrawiam
    Gdzie można kupić to nie pamiętam ale hmm nie na tym forum ktoś mi dawał linka na allegro po ok 20zł sztuka jak sie nie myle - mowa o fajkach, co do cewek to nie wiem jak je sprawdzić a fajki musisz dokładnie obejrzeć czy nie są hmm sparciałe, ale ostatnio mechanik je oglądał wiec nie wiem dokładnie a nie chce Cie w bład wproadzić... Świece kupiłeś tte same co ja kiedyś, wiec 10-20tyś i nowe...

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Dodam do tematu tez swoje trzy grosze - chociaz juz duzo w tym temacie powiedzialem.

Moim zdaniem to na 100% nie swiece - skad wogole ta diagnoza - czy gazownicy sa jasnowidzami - najwidoczniej tak - a szczegolnie ci ktorzy nie znaja sie na fachu ......

Przerabialismy na forum juz raz historie uzytkownika Tomig´a - ktory zalozyl takze instalacje - identyczna jak Stag300 tylko pod inna nazwa - i ponad pol roku walczyl z warsztatem - bo auto zle chodzilo - a ci go zbywali ciagle z nowymi wyssanymi z palca diagnozami ....

Tomig polecial przez tych (pozwole sobie) FRAJEROW - na koszta ktorych nie odzyska z powrotem - a goscie co chwile wymyslali cos nowego - ze to nie instalacja tylko cos z autem.

W pewnym momencie skwitowali sprawe ze to juz stare auto (jak sie nie myle 740ia z 1999) i czego on oczekuje.

Auto wyjezdzajac z warsztatu po przerobce powinno chodzic jak zegarek - a jezeli twierdza ze swiece - to niech zmienia - przy pierwszym montazu i udowodnia ze to jest to. Jezeli moje auto po przerobce by nie chodzilo tak jak trzeba - wlasciciel warsztatu nie dostaje ani grosza az do usuniecia usterki !

I tak wlasnie powstaja mity o gazie - ktory pieprzy silniki - moge sie zalozyc ze gdy np. Tristeza - bedzie mial z ta instalacja (odpukac :D ) w przyszlosci problemy - lub stanie sie cos z silnikiem - tez dolaczy do grona "narzekaczy" - a ja sie bede smial - i dalej jezdzil na gazie ;D ;D

Dostaliscie adres na prawde dobrego - sprawdzonego warsztatu z Lubania - bo o to w tym temacie pytaliscie - a i tak pojechaliscie gdzie indziej ......
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740iA 97r

Re: Jakie świece do V8

Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Cytat Zamieszczone przez Adam740
    Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!
    Hahah chyba nie tylko mi się oberwie :D

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i

Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!
    A czego współczujesz? Rozumiem, że znasz warsztat i nie masz o nim dobrej opinii... ;)
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci

Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!
    To ja współczuję, że jeździsz teraz 2x drożej ode mnie przy tym samym komforcie ;D

Oczywiście to żart, mam nadzieję, że ty też żartowałeś :)

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Cytat Zamieszczone przez Sebek
    Dodam do tematu tez swoje trzy grosze - chociaz juz duzo w tym temacie powiedzialem.

Moim zdaniem to na 100% nie swiece - skad wogole ta diagnoza - czy gazownicy sa jasnowidzami - najwidoczniej tak - a szczegolnie ci ktorzy nie znaja sie na fachu ......

Przerabialismy na forum juz raz historie uzytkownika Tomig´a - ktory zalozyl takze instalacje - identyczna jak Stag300 tylko pod inna nazwa - i ponad pol roku walczyl z warsztatem - bo auto zle chodzilo - a ci go zbywali ciagle z nowymi wyssanymi z palca diagnozami ....

Tomig polecial przez tych (pozwole sobie) FRAJEROW - na koszta ktorych nie odzyska z powrotem - a goscie co chwile wymyslali cos nowego - ze to nie instalacja tylko cos z autem.

W pewnym momencie skwitowali sprawe ze to juz stare auto (jak sie nie myle 740ia z 1999) i czego on oczekuje.

Auto wyjezdzajac z warsztatu po przerobce powinno chodzic jak zegarek - a jezeli twierdza ze swiece - to niech zmienia - przy pierwszym montazu i udowodnia ze to jest to. Jezeli moje auto po przerobce by nie chodzilo tak jak trzeba - wlasciciel warsztatu nie dostaje ani grosza az do usuniecia usterki !

I tak wlasnie powstaja mity o gazie - ktory pieprzy silniki - moge sie zalozyc ze gdy np. Tristeza - bedzie mial z ta instalacja (odpukac :D ) w przyszlosci problemy - lub stanie sie cos z silnikiem - tez dolaczy do grona "narzekaczy" - a ja sie bede smial - i dalej jezdzil na gazie ;D ;D

Dostaliscie adres na prawde dobrego - sprawdzonego warsztatu z Lubania - bo o to w tym temacie pytaliscie - a i tak pojechaliscie gdzie indziej ......

oj pamietam te zimowe wieczore przy aucie Tomiga na parkingu i ocenialem fachowosc krakowskich "fachowcow"...ale zrobilismy... :D :D :D :D :D

To co napisal Sebek, nic dodac nic ujac :] :] :]
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    point6 ma najprawdopodobniej ten sam problem co Ja i tristeza ... mianowicie chodzi mu nie równo na jałowym biegu na gazie ... Mi osobiście i na gazie i na benzynie chodzi nierówno choć przy tym drugim wariancie daje się to mniej odczuć ... A wiec jesteśmy ofiarami partaczy albo po prostu mamy wszyscy podobny problem ... osobiście stawiam na cewki ... pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740iA 97r

Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!
    To ja współczuję, że jeździsz teraz 2x drożej ode mnie przy tym samym komforcie ;D
    2x drożej hmm, niech ci będzie (a myslałem ze gazu pali zawsze wiecej). Wiesz ostatnio borykam się z wyciekami paliwa. Więc pewnie i 4X drożej. Ahh długo by gadać.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740iA 97r

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Dzisiaj założyłem gaz.
    Współczuję!!
    Hahah chyba nie tylko mi się oberwie :D
    A za co ma mi sie oberwać? Za to że stać mnie na kupno samochodu i utrzymanie go bez zbednych instalacji??

Uprawnienia umieszczania postów