Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Jakie świece do V8

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    ... wtrące sie na momencik z troszkę off-topicem... ale to są właśnie pierwsze problemy z gazem....dlatego zbytnio go nie uznaje...
    Ale to nie ma nic do gazu , tylko do montazu instalacji :)

Wiec rownie dobrze kazdy mechanik moze ****** to samo czy benzyne czy diesla ...

To jest poprostu czyjes partactwo/nie uwaga itd ..

Dokładnie Trolu ;D.
    A Aldik przy każdej okazji swoje - już wszyscy doskonale znają twoją "wiedzę" nt. gazu... ;)

No i ręce opadają jeżeli gazownik przy montażu instalacji nie zadbał o wymianę świec i filtrów. W moich oczach to dyskwalifikuje po prostu taki warsztat ponieważ nie dbają o opinię, a jedynie o kasę za instalkę, a ty później radź sobie sam... :razz:
    Auto nie ma prawa przerywać czy wachlować obrotami w zasadzie nie powinieneś nawet wiedzieć na czym aktualnie jedziesz - ja tak mam ale dałem za instalkę 6 tys.
    Dreams from Dreams - 7er...

Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    ... wtrące sie na momencik z troszkę off-topicem... ale to są właśnie pierwsze problemy z gazem....dlatego zbytnio go nie uznaje...
    Ale to nie ma nic do gazu , tylko do montazu instalacji :)

Wiec rownie dobrze kazdy mechanik moze ****** to samo czy benzyne czy diesla ...

To jest poprostu czyjes partactwo/nie uwaga itd ..

Dokładnie Trolu ;D.
    A Aldik przy każdej okazji swoje - już wszyscy doskonale znają twoją "wiedzę" nt. gazu... ;)

No i ręce opadają jeżeli gazownik przy montażu instalacji nie zadbał o wymianę świec i filtrów. W moich oczach to dyskwalifikuje po prostu taki warsztat ponieważ nie dbają o opinię, a jedynie o kasę za instalkę, a ty później radź sobie sam... :razz:
    Auto nie ma prawa przerywać czy wachlować obrotami w zasadzie nie powinieneś nawet wiedzieć na czym aktualnie jedziesz - ja tak mam ale dałem za instalkę 6 tys.

Aldikowi to ja chyba zaczne dawac ostrzezenia :D
    Bo zaczyna mnie powoli irytowac to ze posiada calkowity brak jakiej kolwiek wiedzy na temat gazu oraz instalacji a zawsze jak najwiecej sie udziela .

Kupiles sobie diesla - a raczej twoj tato ;D
    Wiec prosze Cie grzecznie nie zawieraj glosu w instalacjach gazowych , bo tylko przez takich ludzi jak ty instalacje gazowe oraz sam wyraz "gaz" ma zla opinie .

pablo dales 6 tys za instalke i nie masz problemow ,
    ja sobie do 2,8 wstawilem staga 300 i mnie kosztowalo to 1700zl - montazu nie licze bo wykonalem go sam z kolega :)
    I nie ma czegos takiego jak falowanie obrotow , nie ma czegos takiego jak zastanawiane sie na czym ja jade :D

Wiec jest to dowodem ze poprostu instalacja gazowa oraz jej montaz wiaze sie z tym ze jest tu potrzebne skupienie oraz bardzo wielka uwaga w tym czym sie robi , zamontowany gaz na szybko czyli tak zwane "DLA KLIENTA" w byle jakim warsztacie wiaze sie z takimi o to roznymi problemami z autem
    i problemow nie mam zadnych

Tristeza tam gdzie ja wam polecalem warsztat tez bys mial gwarancje :)
    A to ze oni beda robic Ci auto w nieusrana smierc lub w dupe sobie wsadza to nie jest dobre podejscie :)
    Bo wlasnie przez to i ty nabierasz leku do instalacji :D :)

a powodow moze byc wiele ...

Zaczynajac od swiec konczac na zlym wysterowaniu instalacji :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Spoko wymienię świece i zobaczę. Jak będzie dalej to samo to się wk... i grzecznie poproszę o staranne podejście do sprawy.

Poza tym na razie jest OK. Podczas jazdy zero róznicy w jeździe, zbiera się ładnie, zobaczymy ile spali.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Trolu jak ktoś w tym siedzi to na pewno dołoży pełnej staranności i zrobi sobie instalkę za małą kasę, ja zaś chciałem jedynie powiedzieć, iż miałem pewne obawy przed założeniem gazu za np. 3 tys. i wybrałem jedną z droższych opcji ponieważ uważam że na tym nie da się zaoszczędzić nie znając dogłębnie tematu... Nie jestem specjalistą od montażu instalacji, więc oddałem autko tam gdzie uznałem, że jest szansa na profesjonalne potraktowanie mojego autka... I powiem, że nie żałuję wydanej kasy bo jedyne zastrzeżenie jakie mam na razie to fakt , że nie wcisnęli mi zbiornika 88, a jedynie 74 litry co dla moich potrzeb ma zasięg przy tej pojemności wystarczający. Świece zostały wymienione i filtry, wszystko dokładnie sprawdzone jeszcze przed montażem instalacji i ostatnio miałem miłe zaskoczenie u znajomego mechanika, który sprawdzał mi PDC tisem był pod wrażeniem, że komputer nie łapie błędów od instalki gazowej... Stwierdził, że to jest sztuka tak podłączyć instalację aby kompletnie nie ingerowała w parametry spalania benzyny... ;)
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Ja to ujmę tak ... tak samo mi kuleje silniczek na benzynie jak i na gazie i zauwarzyłem to od razu po kupnie autka od aldika ale wiem, że mam po prostu do wymiany świece, które już kupiłem i czekają na założenie ale czekam jeszcze na olej i jadę kupić jeszcze filtr oleju ... W moim przypadku jeśli kulał tak samo na benzynie to raczej nie wina gaziarzy ... Bo jak na razie wydaje mi sie że swoją robotę wykonali bardzo dobrze :) I jestem pewien że tristeza również będzie zadowolony ... Ale nie chce zapeszać :) Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Natomiast jeśli u tristeza-Y na benzynie chodzi dobrze a na gazie kuleje to już inna kwestia ... Sam sie jeszcze temu dokładnie u siebie przyjrze jak założe świece ... Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    tzn u siebie zauważyłem, że na benzynie też kuleje, ale minimalnie, a na gazie jest to już wyczuwalne.

A gdzie kupiłeś świece i jakie?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Panowie nie znam sie na gazie pewnie tak jak Wy, chociaż chciałbym sie wogóle nie znać na aucie bo to by oznaczało że nic się w nim nie dzieje - nie psuje. Miałem już dwa auta z gazem do własnego użytku, a jeździłam dziesiątkami i pomijając to czy gaz jest do dupy czy też nie jest to chyba jednak nie powiecie że koledzy nie mają problemu z instalacją i pal licho czy to wina samej instali, czy tych co zakładali czy też jakości gazu na stacji... ważne że jest problem - i o to mi cały czas chodzi... nie wdaje sie w szczegóły...

A ironia ze auto kupił sobie tata, hmm taa, ale pisze o tym jawnie i nie kozacze że moja to po pierwsze, a po drugie ja wpłaciłem na to auto 27 tyś z czego 10 jeszcze mi ojciec jest winien, ja je znalazłem i ja się nim (jak i poprzednimi) zajmuje. Nie mam swojego auta tylko dlatego że robimy za mało kilometrów... Jak się komuś wydaje że jestem gorszy od innych z tego powodu, to jego sprawa! Ja juz miałem swoje beemki... nie muszę posiadaniem tego auta udowadniać jak dresiarz że jestem lepszy, ważne że mogę nim jeździć sobie do kościoła......

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez MastaKleszcz
    Ja to ujmę tak ... tak samo mi kuleje silniczek na benzynie jak i na gazie i zaówarzyłem to od razu po kupnie autka od aldika ale wiem że mam po prostu do wymiany świece które już kupiłem i czekają na założenie ale czekam jeszcze na olej i jade kupić jeszcze filtr oleju ... W moim przypadku jeśli kulał tak samo na benzynie to raczej nie wina gaziarzy ... Bo jak na razie wydaje mi sie że swoją robote wykonali bardzo dobrze :) I jestem pewien że tristeza również bedzie zadowolony ... Ale nie chce zapeszać :) Pozdrawiam
    A Tobie juz pisałem że olej był wymieniany ! nie wiem czemu uparcie chcesz go zmienic... hmm... chyba ze wciągu 3 tygodni zrobiłes juz z 10 tys km..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Kupiłem NGK dwu elektrodowe ... 11 zł za sztuke takie jakie mi chłopaki polecili na forum ... Miałem do wyboru platynówki ale w rezultacie wziąłem te zwykłe ... Do aldika : Gdzie można kupić i jak sprawdzić czy coś jest nie tak z tymi cewkami czy fajkami ?? Za bardzo się na tym nie znam gdyż jeszcze nie rozbierałem :P Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów