Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: Co s±dzicie? Volvo XC90

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Cychol
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    R 1200 RT
    Sk±d
    siê bior± dzieci?

Co s±dzicie? Volvo XC90

Jak pewnie niektórzy wiedz± jestem na etapie szukania auta... ju¿ dobre pó³ roku jak nie d³u¿ej... :D ostatnio rzuci³o mi siê w oczy auto z tematu Volvo XC90, macie jakie¶ do¶wiadczenia z tym modelem???

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    U¿ytkowa³em je od czasu do czasu, bo mój by³y szef mia³ takie. Jako kierowca i pasa¿er zrobi³em nim po Polsce ok 10tys km. Silnik 2,4D D5. Spore spalanie (raczej nie udawa³o siê zej¶æ poni¿ej 10L na OBC), drogie w utrzymaniu (brak zamienników=ASO), wygodne na polskich drogach (dziury), do¶æ ¿wawe, przestronne i wygodne. Jak co¶ jeszcze Ciê interesuje to pytaj ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Akurat XC90 nie mia³em okazji siê przejechaæ ale mia³em du¿o aut marki volvo na handel z USA.Ka¿dym z nich je¼dzi³o siê ¶wietnie...Przewa¿nie to by³y S60 i S40 ale mia³em te¿ jedno XC70.Wiem ¿e to nie to samo ale te¿ ciut podniesiony i jak siê przejecha³em nim pierwszy raz to dopiero po roku go og³osi³em na allegro.Silnik 2,5 turbo benzyna,osi±gami nie powala³ ale za to jak to auto wybiera do³ki to normalnie poezja:) Volvo jak dla mnie to bardzo dobra marka,widzi mi siê te¿ S60 po FL :)

P.S nie lepiej kupiæ X5 zamiast XC90?? :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Cychol
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    R 1200 RT
    Sk±d
    siê bior± dzieci?
    W³a¶nie, poczyta³em sobie o volvo na rynku amerykañskim i wiem, ¿e XC90 jest najlepiej sprzedaj±cym siê volvo w stanach. To fajne auto, wg mnie ³adniejsze od X5 no i chyba wiêksze... Nie wiem jak z awaryjno¶ci±, kiedy¶ volvo to by³ symbol jako¶ci i bezpieczeñstwa, ale kiedy¶ to i BMW i mercedes, i nawet VW siê nie psu³y.... :D Zdajê sobie sprawê, ¿e koszt ka¿dej naprawy to od razu grube pieni±dze, ale tak naprawdê to we w miarê nowych autach, zawsze naprawa to du¿a kasa... Ciê¿ko siê spodziewaæ ¿eby tak du¿e auto pali³o 6l/100km :D najbardziej intersuj± mnie typowe usterki (je¿eli takowe s±) :D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Przez 2 lata nie zawiód³ nigdy. Je¶li chodzi o jakie¶ denerwuj±ce usterki (takie jak w E38 np) to XC90 by³o od nich wolne. Ropa, regularne wymiany eksploatacyjne i auto dzia³a³o wy¶mienicie: jednym s³owem jako¶æ :) Niestety nie mam porównania z X5. bo nigdy nawet w X5 nie siedzia³em.

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Nigdy nie jezdzi³em tym Volvo ,z daleka mi sie kiedy¶ bardzo podoba³o ,ale jak sie kiedy¶ mu przyjrza³em bli¿ej to jako¶æ nawet spasowania elementów karoserii jest kiepska. Sprawe zakoñczy³o to ,¿e kiedys sta³o X5 i to Volvo ,poogl±da³em je obie dok³adnie ³±cznie ze ¶rodkiem ,nie ma porównania na korzy¶æ X5 , jest po prostu w ¶rodku zrobione po mistrzowsku . X5 jezdzi³em i tylko takie bym bra³ :)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Z auami typu SUV - bo przy terenowych to one nawet nie le¿a³y jest tak ¿e z zewn±trz mega a w ¶rodku jak by z ruskiego zaproo¿ca z lat 80
    i tak jest te¿ z Volvo XC 90 - auto mnie osobi¶cie z zewnatrz podoba sie bardzo -ale ¶rodek to pora¿ka i tak jak pisze Elvis - zdecydowanie wola³ bym X5
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Ka¿dy patrzy na to z innej strony.Mi osobi¶cie bardziej siê podoba ¶rodek XC ni¿ X5.X5 przypomina mi e39 a na e39 patrzeæ ju¿ nie mogê.

Co do usterek volvo nie odnotowa³em ¿adnych a zrobi³em z 60t km.Mia³em V70 pod lawetê 2,4 benz bez turbiny i raz w tygodniu ganiany by³ do Gdyni.Nie raz ci±gn±³em co¶ ciê¿kiego typu jeep grand cherokee czy chrysler pacyfica i auto ¶wietnie sobie radzi³o ;) Ja volvo zdecydowanie polecam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Guner
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Sk±d
    Lublin
    xc90 jest wieksze, x5 technologicznie i jakoscia prowadzenia w innej lidze dlatego najlepiej sie przejechac, volvo wybierze ktos kto potzrebuje np. zmiescic dwa wozki dzieciece w bagazniku bez problemu i nie zwraca uwagi na wlasciwosci jezdne , tzrymanie sie drogi na zakretach...najlepiej sie przejechac tym samym rocznikiem , w gdobrym stanie , w jakims dobrym komisie zeby miec poglad....

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar matraks
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Sk±d
    Chicago/Bydgoszcz
    Panowie wrozycie niestety z fusow... Opinie o modelu nalezy zasiegac z pierwszej reki a nie od kogos kto sie tam kiedys jakims modelem przejechal. Widze, ze same ochy i echy nad tym wspanialym samochodem. Niestety rzeczywistosc jest diametralnie inna. Macie tu opinie wlascicieli XC90 w USA... http://www.edmunds.com/volvo/xc90/20...VERALL_RATINGS . Zglaszane problemy dotycza przede wszystkim skrzyn biegow, elektryki i slabego zawieszenia (sypie sie nawet na rownych jak stol amerykanskich drogach(?)). Koszty utrzymania nawet w Stanach ogromne a co dopiero w Polsce.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •