Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 40

W±tek: Eco Driving Vs du¿a pojemno¶æ

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar hakero
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    740i x5 530i e60
    Sk±d
    £ykoszyn Lubelskie
    Moja trasa testow obejmowala odcinek 2000km z przerwami roznymi rodzajami drog autostrady gorski przez wies i po takim odcinku wyszlo 13.5 srednie spalanie na gazie.Trasa z Tomaszowa Lubelskiego przez Niemcy Danie do Stavanger w Norwegi po trasie wszystko bylo i spokojna jazda i szybka kickdown jak potrzeba bez tempomatu .Auto przyprowadzili mi koledzy ktozy z moim autem niewiele jezdzili .Tylko kacowke Dani i kawalek norwegi na bezynce ja pewnie zszedl bym nizej ale malo wazne mysle ze wynik dobry bo opstawialem 15l na 100km

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Wczoraj trasa w sumie mieszana z Sulechowa do Brzegu trochê ponad 220 km trochê przez miasta pó¼niej w K±tach Wroc³awskich zjazd na A4, ja plus M³oda i 2 dzieci wiêc o szaleñstwie nie by³o mowy wysz³o 9.4 l, prawie 4 godz z przystankami.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    dzi¶ powrót z Brzegu do domu dok³adnie 235 km, przed wyjazdem skasowany licznik zu¿ycia paliwa, wynik 8,8 l. Na pok³adzie 2 dzieci ja i M³oda wiêc normalna jazda bez szaleñstw choæ korci³o.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lionix
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    728 E38
    Sk±d
    £dz
    ja jechalem raz autostrad± 80 za rusk± ciêzarówk± (opory powietrza ) i mi wys¿³o co¶ ko³o 7 spalanie :P ale ja mam 2.8

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    740i TU wersja krotka z dobrym motorem i osprzetem schodzi na trasie jadac do 140km/h (srednia jakies 110km/h) do 9L
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Cytat Zamieszczone przez darkman Zobacz posta
    ale z moim szczê¶ciem.... to bêdê jecha³ z prêdko¶ci± 2x wiêksz± ni¿ dopuszczalna, dodatkowo bez pasów i gadaj±c przez komórkê przy³o¿on± do ucha a z po¶piechu jeszcze nie w³±czê ¶wiate³ i pewnie nie zauwa¿ê podwójnej ci±g³ej
    Szczê¶cie zast±pi g³upota ...

bez urazy :]
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    740i TU wersja krotka z dobrym motorem i osprzetem schodzi na trasie jadac do 140km/h (srednia jakies 110km/h) do 9L
    No i odezwa³ siê w koñcu g³ówny sprawca zamieszania ;D. Powy¿szy post brzmia³ by jak suchy fakt nie poparty praktyk± gdyby nie powy¿sze strony tego tematu. Z Bossem zamieni³em s³ówko w ¦lesinie i w³a¶nie o tych 9l mi napomkn±³. Có¿ gadka gadk± ale w rzeczywisto¶ci bywa ro¿nie. No ale sprawdzi³em na w³asnej skórze i jak widaæ da siê machn±æ takie spalanie w takim silniku. Nie widzê rzeszy niedowiarków wiêc my¶lê ¿e temat jest dla Was wiarygodny. Jak je¿d¿ê moim e38 tylko po mie¶cie to spalanie wacha mi siê miedzy 16-18, poza tym autem ¶migam codziennie. Generalnie równie¿ lubiê "zapierd..." inaczej nie kupi³ bym takiego potworka. Tak¿e z mojej strony temat uwa¿am za wyczerpany. Ceny paliwa powoli malej± wiêc mo¿na znowu poczuæ wiêcej swobody wciskaj±c gaz tym bardziej jad±c po trasie. Tyle ode mnie.

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    No i odezwa³ siê w koñcu g³ówny sprawca zamieszania ;D. Powy¿szy post brzmia³ by jak suchy fakt nie poparty praktyk± gdyby nie powy¿sze strony tego tematu. Z Bossem zamieni³em s³ówko w ¦lesinie i w³a¶nie o tych 9l mi napomkn±³. Có¿ gadka gadk± ale w rzeczywisto¶ci bywa ro¿nie. No ale sprawdzi³em na w³asnej skórze i jak widaæ da siê machn±æ takie spalanie w takim silniku. Nie widzê rzeszy niedowiarków wiêc my¶lê ¿e temat jest dla Was wiarygodny. Jak je¿d¿ê moim e38 tylko po mie¶cie to spalanie wacha mi siê miedzy 16-18, poza tym autem ¶migam codziennie. Generalnie równie¿ lubiê "zapierd..." inaczej nie kupi³ bym takiego potworka. Tak¿e z mojej strony temat uwa¿am za wyczerpany. Ceny paliwa powoli malej± wiêc mo¿na znowu poczuæ wiêcej swobody wciskaj±c gaz tym bardziej jad±c po trasie. Tyle ode mnie.
    Dodam zatem ze przetestowalem jakies 50x na trasie ponad 1000km :D
    Wersja iL ze wzgledu na wyzsza wage i rozmiary wezmie na trasie niestety srednio okolo 0,5L wiecej jak krotka.

Cytat Zamieszczone przez J-B Zobacz posta
    tak poza tematem, na alegro jest E60 z silnikiem 3,0i 270KM, go¶æ ³adnie pisze o spalaniu, to jest dopiero eco driving :P
    Przy tym silniku takie spalanie to zaden problem- ten silnik w spalaniu po miescie zakasowuje hybrydy merca audi lexusa ;)
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 29-06-2011 o 17:08
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    tak poza tematem, na alegro jest E60 z silnikiem 3,0i 270KM, go¶æ ³adnie pisze o spalaniu,
    Miasto- 7-8l/ 100km, Trasa- 5-6l/ 100km
    to jest dopiero eco driving :P

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    skoro tak to krótki ¿ywot diesli BMW, a i mniejszych silników te¿.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •