Rozumiem, odpowiedzi zostaną dla potomnych bo nigdzie nie ma takich dobrych informacji.
Mój sterownik wraca do mnie nieruszony bo okazał się sprawny, a ja mam za to rebus.
Czy zdarza się, że moduł DSC siada?
Miałem 100% dolegliwości uwalonego sterownika.
Możecie się dziwić, że tak długo nie odwiozłem samochodu do serwisu ale takie są wszędzie terminy :/
Co się dzieje?
Otóż, po odpaleniu muszę pociągnąć obroty na D do ok 1,5tys i wtedy skrzynia swobodnie, bez szarpania itd wrzuca tryb awaryjny.
Po przejechaniu kilku km i rozgrzaniu auta zaczynają się dziwadła z ABSem. Raz po raz zaświecają się i po kilku minutach gasną kontrolki ABS lub działają liczniki za chwilę nie działają... Raz ABS działa za chwilę przy delikatnym hamowaniu pedał hamulca drży i za chwilę ABS już nie działa... w kółko coś się dzieje, czasami się pokrywają dolegliwości, pojawiają się bez przyczyny i tak samo znikają, jak im się widzi podczas jednego przejazdu bez gaszenia silnika...
Dziś postaram się dalej pobawić z LiveData i podejrzeć co jest. Skrzynia chodzi w trybie awaryjnym bo nie widzi żadnych danych z czujnika prędkości na wyjściu, nigdy i wcale ani na D ani na R. Tego jestem pewien, denerwuje mnie to DSC, nie daje mi spokoju bo jak wiadomo jedno z drugim jest powiązane i do póki nie uporam się z problemem DSC nie chcę oddawać skrzyni do serwisu. Z powodów podstawowych... najbliższa jest prawie 100km ode mnie, gdybym miał dobry serwis na miejscu auto już by u nich stało.

Odpowiedz z cytatem