Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Jak do³o¿yæ sobie DSP?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK

Jak do³o¿yæ sobie DSP?

Jestem zdecydowany ¿e chcê mieæ u siebie w aucie DSP którego (o dziwo) jest pozbawiona a jego brzmienie bardzo mi siê podoba (kwestia gustu).

Czego potrzebujê, jakich czê¶ci ¿eby sobie to DSP w ca³o¶ci uzupe³niæ, dodam ¿e radio jest z NAVI wiêc chyba siê to zwie professional - za³ó¿my ¿e tak jest i nie jest to jaka¶ bida.

Co muszê zrobiæ kupiæ i zmieniæ: ? :)

Vip Vip Awatar wisior
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    BMW E61 525ia
    Sk±d
    Gdañsk
    tak po króciutko : procesor d¼wiêku DSP , system sk³ada siê ³±cznie z 14 g³o¶ników z czego 10 mie¶ci siê w drzwiach ( po 3 w przednich drzwiach i po 2 w tylnych ) a 4 to subufer na tylnej pó³ce , oczywi¶cie sama tylna pó³ka , no i jeszcze instalacja , ja u siebie zmieni³em kompletn± instalacje od DSP ( wymieni³em j± dlatego ¿e tak by³o pro¶ciej ni¿eli rze¼biæ i dok³adaæ poszczególne brakuj±ce kabelki i wtyczki ).......................
    Ostatnio edytowane przez wisior ; 15-06-2011 o 06:57

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Cytat Zamieszczone przez wisior Zobacz posta
    ja u siebie zmieni³em kompletn± instalacje od DSP
    S³ysza³em ¿e instalacjê od DSP trzeba zmieniaæ je¿eli ma siê radio typu business a przy professional nie trzeba - czy to prawda?

Czy wtyczki do wzmacniacza professional oraz DSP s± takie same czy trzeba jednak zmieniaæ wszystko? Je¿eli tak to czy du¿o tego jest?

Czy przypadkiem ca³a ta zmiana nie ma na celu tylko tego ¿eby dzia³a³ dodatkowy g³o¶niczek w przednich drzwiach (bez którego jak mniemam mo¿na siê obyæ).

Zauwa¿y³em ¿e w professionalu w przednich drzwiach mamy g³o¶nik dwucewkowy, a z ty³u nie - czy w DSP jest inaczej?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemo9999
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    740i M62TuB44
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Zamontuj sobie skrzynke basow± i nie trzeba dsp.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleñców.
    Pêdz± na z³amanie karku i wbrew rozs±dkowi...
    Czasami a¿ ciê¿ko ich wyprzedziæ...

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Przedni g³o¶nik masz dwucewkowy z racji telefonu i zestawu g³o¶nomówi±cego do niego.

Szczerze powiedziawszy, to daruj sobie DSP, bo to pic na wodê. Kasê, któr± wydasz na DSP mo¿na lepiej spo¿ytkowaæ. Nie bêdziesz mieæ dodatkowej opcji i efektów, ale tak poza tym, da siê zyskaæ na brzmieniu.
    Aldik i Lockbud mo¿e niech siê wypowiedz± jaki efekt uda³o siê uzyskaæ u szajboosa za 500z³ ;)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    No to s³ucham z zainteresowaniem, tylko ¿e mi brzmienie DSP w zupe³no¶ci wystarczy. Mo¿e dlatego ¿e s³ucham rocka/metalu a DSP mo¿e nie powala bassem za to przestrzeñ i szczegó³owo¶æ s± jak dla mnie super.

To w koñcu wi±zka bêdzie pasowa³a??

Zróbcie zdjêcie wzmacniacza DSP kto tam ma u siebie i kostek do niego ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Wi±zka nie bêdzie pasowa³a.
    Je¶li masz system Hifi(czyli te¿ dodatkowy wzmacniacz w baga¿niku, ale taki srebrny) to da siê to wykorzystaæ i jest sporym u³atwieniem.

Co do szczegó³owo¶ci to bym siê k³óci³.
    Tak dobrze licz±c to ok. 1000z³ trzeba wydaæ na komplet, jak nie wiêcej. Za tê kasê da siê co¶ skompletowaæ. Jaki¶ zestaw odseparowany 13cm, do tego wzmacniacz i jeszcze na wyg³uszenie powinno zostaæ
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •