EMl to przepustnica elektroniczna zwykła posiada widoczną linke oczko ma racje BMW E32 To świetne auto lecz już wiekowe i czas daje swoje znaki nie miałem nigdy tak że gdzieś staneła czy coś ale do codziennej jazdy to troche kosztuje i nie chodzi tu o spalanie a o rzeczy które sie zużywają nie tylko zawieszenie i hamulce to stare auto moze polecieć wszystko... czy te wersje ubogie manual czy automat 3.0 3.5 czy 4.0 albo 5.0 Jednak jeżeli chcesz pojeździć i nie pujść z dymem to polecam 3.5 najlepiej bez gazu lub z sekwencją zakup nie jest drogi jak i naprawy ... Poważnie miałem 2 bmki na sekwencji jest ok ale wiecie nawet i ten gaz szkodzi i miesza 4.0 tez jest dobre ale z reguły są nieco droższe i czasem poprostu wypadnie jakaś naprawa która jest droga 5.0 to już kompletnie dla fetyszysty nie sądze że ktoś ma 750 do jazdy na codzień. Hmmm automat w 20 letnim aucie tak w tym przypadku tak juz po chwili poznasz czy ze skrzynią wszystko jest ok a manual często trzeba go naprawiać nie chodzi o samą skrzynie a o sam mechanizm wybieraka biegów który się zużywa i dostaje luzów i jest kłopot z wrzucaniem biegów panowie Wszystkie moje bmki miały silnik M30 i dziękuje baronowi Alexandrowi von Falkenhausen'owi za to że go wymyślił w tym silniku jedyne co musisz pilnować po za normalną eksploatacją oleje paski filtry to luz na zaworach w tym silniku to jest naważniejsze w przeciwnym razie może złamać dźwigienke lub kilka jeśli jest za duży. Teraz Jak już niektorzy wiedzą mam 735 IL w fajnej opcji szykuje ją żeby była igła i niech stoi w super garażu na wyjadz w weekend mniej jeździsz mniej zużywasz kupuje drugie auto do tłuczenia na codzień bo poprostu sam na sobie wiem że E32 już jest autem na niedziele które ma wyglądać i pachnieć