Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Na co zwrócić uwage przy kupnie e32

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sławomir
    BMW
    2x V12
    Cytat Zamieszczone przez BRABUS Zobacz posta
    Moj braciak polasil sie na e32 za niecale 4k, to wsadzil juz na spoko drugie tyle i tak wciaz wiele do zrobienia ;)
    Toż 4k na naprawę E32 to darmocha :) Tyle można wydać na naprawę samej skrzyni.

Autor nie określił do czego to auto ma być. Ja gdybym nie był chory na V12, to bym brał V8. Jak chcesz jeździć więcej - to sekwencja, jak na weekendy to bez ;)
    Podarunki od bezdomnego: E32 V12 + G12 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar benyhp
    BMW
    e32 m30b30 1991
    A ja mam silnik po remoncie, przepływke wyregulowałem sam, gaz mam zwykły i u gazownika regulowałem i wierzcie czy nie... ostatnio zalałem za 40zł i zrobiłem tym równe 130km na gazie... gaz za 2.40 czyli spalanie wychodzi w granicach 12-13 litrów LPG- jest to trasa+miasto (miasto Łódź). Wydaje mi się, ze to bardzo dobry wynik:) Budę też mam niczego sobie, żadnej rdzy nie ma co jest najwazniejsze. Kilka małych odprysków lakieru od kamieni, ale to zrobię niewielkim kosztem u lakiernika.

Jeżeli 4000tys za e32 to darmocha to ja CHCIAŁEM oddac swoją za darmo:) Wisi jeszcze nie allegro, ale ostatecznie nie sprzedaje, ponieważ od kilku miesięcy nie zawiodła mnie jeszcze ani razu:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Ty masz 3.0 188koni w manualu? To srednie 12-13 jest mozliwe w malym miescie, ale i tak byralbym 4.0 :D

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Cytat Zamieszczone przez benyhp Zobacz posta
    A ja mam silnik po remoncie, przepływke wyregulowałem sam, gaz mam zwykły i u gazownika regulowałem i wierzcie czy nie... ostatnio zalałem za 40zł i zrobiłem tym równe 130km na gazie... gaz za 2.40 czyli spalanie wychodzi w granicach 12-13 litrów LPG- jest to trasa+miasto (miasto Łódź). Wydaje mi się, ze to bardzo dobry wynik:) Budę też mam niczego sobie, żadnej rdzy nie ma co jest najwazniejsze. Kilka małych odprysków lakieru od kamieni, ale to zrobię niewielkim kosztem u lakiernika.

Jeżeli 4000tys za e32 to darmocha to ja CHCIAŁEM oddac swoją za darmo:) Wisi jeszcze nie allegro, ale ostatecznie nie sprzedaje, ponieważ od kilku miesięcy nie zawiodła mnie jeszcze ani razu:)
    No to i chyba dobrze bo widze ze wlozyles w nia duzo pracy i szkoda bylo by oddac za tyle a widze ze robiłeś ją po swojemu i ładnie wyszła i ładnie sie prezentuje

Początkujący Użytkownik Awatar djherbert
    BMW
    E32 5.0 v12 88r
    Podłoga , Drzwi zwłaszcza ranty na dole , reperaturki , silnik czy nie jest mokry na dole zwłaszcza v12 :) i oczywiście skrzynia czy nie szarpie (automat)
    i Fakt e32 to już autko dla pasjonata . Na swoim przykładzie dziś zostawię u mechanika 1200zł a to kropla w morzu :) świece ,kable,rozrusznik ,uszczelki :)

BMW
    E32 735iAL...
    No właśnie 7er to dobre auto ale jest już zmęczone jeśli ktoś naprawde mało dokłada to albo kłamie albo ma szczęście :P oby to 2 czego wszystkim życze ale z 1 mi się nie udało niedokładać :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar benyhp
    BMW
    e32 m30b30 1991
    Zmęczone zmęczone...ja dopiero po wlozeniu ok 3000tys (po kupnie za 5500) odczuwam radość z jazdy. Co prawda swoje musiałem włożyć i nadal trochę brakuje, ale od ok. 3msc nie zauważam żadnych usterek, żadnych ubytków płynów, olejów itp. więc chyba ok:) każdemu tego życzę

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez BRABUS Zobacz posta
    co do silnika - m30b35 w zasadzie problem ma tylko w glowicy i na nia trzeba zwracac uwage,
    Możesz coś wiecej powiedzieć?Pierwsze słyszę.Jeśli miałeś problem z głowicą to może była przegrzana itp itd ale jeśli w miarę silnik zdrowy to nie rozumiem dlaczego mówisz że ma problem z tym. Jesli możesz to napisz coś więcej,chetnie się dowiem ;)

BMW
    E32 735iAL...
    Jedyny problem co problemem nie jest to zaniedbanie luzu zaworowego co moze prowadzic do urwania dźwigienki o innych nie wiem i nie mialem doczynienia.
    i nie sadze ze sa jakies problemy... Ewentualnie zużycie wałka i krzywek co też problemem nie jest tylko zmęczeniem materiału.

Uprawnienia umieszczania postów