Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: Jaka instalacja gazowa do 740

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    elloooo sylwek7

tomasetto nie jest takie najgorsze ALE ja zakladam zbiorniki 4 otworowe....
    czas napelniania ok. 1litr /sekunde.wiec jak deszcz napiernila to nie musisz stac 10min zeby do pelna zatankowac. ;D ;D ;D

pozdro
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

I ja uważam, że holenderskie zbiorniki z armaturą sa i poręczniejsze i pojemniejsze i wlew maja bezpieczniejszy od stosowanych w Polsce włoskich wynalazków, z tym że jest jeden kłopot.

Nie maja homologacji na rynek polski i nie można ich montować :/

Siłą rzeczy jesteśmy zmuszeni do wlewu na miedź 8mm a nie na szybszy giętki wąż. Znam temat, ponieważ pracowałem przy holenderskich instalacjach ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    No to ladnie :] :] :]

poza tym chcialbym zauwazyc ze temat lpg na 7er idzie swoim tokiem......bez klutni,zlosci,przekomazania sie.......mozna cos nawet sensownego od siebie napisac ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ......podzielic sie doswadczeniami...hmmmm
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Arielowaty - a widzisz? Można ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Arielowaty też wie że lubię "płytę armaturowe" ale nie za tankowanie tylko za co innego ...

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    A ja wam tu zakłócę wątek.

@ Arielowaty - wyjaśnij mi co jest złego w instalacji Tomasetto
    U mnie w 32, do silnika M60B30 siedzi instalacja Tomasetto i dobrze się sprawuje, więc jeśli jesteś dobrze zorientowany w temacie to proszę o uwagi (bym wiedział co mnie może złego czekać).
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dziewon
    BMW
    sprzedane
    Właśnie dlatego pytałem, bo mam u siebie w E38 4.0 tomasetto i chodzi dobrze

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    hubertus7er osobiscie nic nie mam do tomasetto poprostu uzywam non stop butli czterooworowych....w porownaniu do jednootworowych to mega wypas ale jak sylwek wspomnial sa problemy z ich montazem w polsce.jak by nie patrzyl tomasetto przewaza w polsce tak wiec nie ma co sie martwic.

a ps.4 otworowa butla ma rure podajaca w srodku ok.2,5cm. ;D ;D ;D ;D :medit: :medit:

ps.2 hubertus7er co masz na mysli ze u ciebie w e32 siedzi ...."instalacja tomasetto".... :]

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez arielowaty
    .....
    ps.2 hubertus7er co masz na mysli ze u ciebie w e32 siedzi ...."instalacja tomasetto".... :]
    Masz rację - moje niedopatrzenie :oops:

Oczywiście u mnie w sekwencji jest od tomasetto osprzęt butli: zawór, reduktor, wielozawór, zawór tankowania - i tyle.
    Elektronike ma sirocco (o ile poprawnie napisałem, bo juz nie pamiętam dokładnie), parownik kme silver i wtryski valteki /chyba nic ważnego nie pominąłem(?) /

>>a swoją droga to kolega w golfie IV, z silnikiem 1.4 miał parownik od tomasetto (miał, bo aluta juz nie ma), więc nie tylko w butlach oni siedzą.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dziewon
    BMW
    sprzedane
    Dzisiaj właśnie w swojej tomasetto,butla jest 80l miałem totalną pustke i weszło 63l. Powie mi ktoś dlaczego?wiem że gaz się jakoś rozpręża pod wpływem różnej temp.Jeszcze gostek na stacji mi mówi że to rekord miesiąca:D

Uprawnienia umieszczania postów