Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Separator oleju-odma

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740iA, e39 touring 528i
    no to wyczaiłem co było tak na 99%. Uszczelka pod przepustnicą. Darło lewizne strasznie. Psikanie samostartem dało dopiero efekt jak maiłem końcówkę z rureczką i precyzyjnie podałem dawke środka na dziure. Tylko tam miałem różnice w obrotach. Wyjąłem przepustnice bez zdejmowania kolektora i oczom moim ukazał się widok totalnie zmiażdżonej uszczelki(była na równo z kolektorem) więc nie miało co uszczelniać. Dodatkowo była już mega twarda i przy wyciąganiu się połamała w kilku miejscach. Były ewidentne ślady darcia lewego powietrza bo aż kurz był na uszczelce i przepustnicy w miejscu ciągnięcia lewizny. Po wyczyszczeniu przepustnicy dodatkowo wyrównałem jej powierzchnie w miejscu styku z uszczelką na płycie z papierem ściernym i teraz jest idealnie równo. Powiem że dość była to płaszczyzna krzywa. Po odpaleniu silnik przez długą chwile trzymał wyższe obroty tj okolice 1000 obr/min a silnik był jeszcze w miarę ciepły. Drgania ustały ale nie kasowałem adaptacji bo nie miałem inpy przy sobie a klemy nie chciałem ściągać żeby nie ustawiać wszystkiego na nowo więc tak pojechałem. Jutro skasuje adaptacje albo pojeżdżę chwile żeby same się ustawiły i wtedy napisze czy na 100% to było to. Zastanawiam się jeszcze czy nie wymienić tej tylnej uszczelki pod deklem membrany bo na górze jest szczelne ale na dole nie wiem bo nie mam jak sprawdzić szczelności. Wydaje mi się że separator da rady wyciągnąć beż ściągania kolektora. Trochę ciasno ale chyba wykonalne.
    Ostatnio edytowane przez ruti ; 09-04-2013 o 20:06

Uprawnienia umieszczania postów