Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 21

W±tek: POMOCY wyda³em na naprawy2760z³ i znowu siê popsu³a

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007

POMOCY wyda³em na naprawy2760z³ i znowu siê popsu³a

Mam bejce od 2 m-c i wyda³em juz na naprawy 2760 z³. I znowu siê popsu³a.
    BMW 730i 1992r. poj. 3000 insalaja gazowa 4 gen.

Jak odpalam na benzynie i zaczne jechc to tak jakby nie mam mocy i zacztna siê d³awic, po chwili zaskakuje i dostaje kopa prze¿ucam na dwojke i dodaje gazu to znowu nie ma mocy. Jak przezuci siê na gaz to wszystko jest ok.B£AGAM POMO¯CIE.

To s± rzeczy ktore wymieni³em:

Termostat, Dr±¿ek kierowniczy, Tuleja belki, £±cznik stabilizatora przód i ty³, Klocki hamulcowe, Ostatni t³umik,
    Uszczelka pokrywy zaworów,Uszczelka kolektora wydechowego, Uszczelka kolektora ss, Uszczelka g³owicy, Pompa wody,Palec zap³onowy, Kopu³ka zap³onowa.

koputerowa diag.- b³êdow nie znaleziono
    Sterownik komputera dobry
    wtryski dobre
    ¶wiece i kable dobre
    ci¶nienie na cylindrach dobre 10 (bar albo kn nie wiem)
    Silnik czysty

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007

Re: POMOCY wyda³em na naprawy2760z³ i znowu siê popsu³a

Cze¶æ, a sprawdzali przep³ywomierz? Mo¿e ona dostaje gdzies lewego powietrza? Pozdrawiam
    ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    hmm pamiêtam ten post na BKP :

- profilaktycznie wymiana filtr paliwa (zamiennik bosch jest dobry w cenie oko³o 40 z³);
    - sprawdziæ przep³ywkê
    - wtryskiwacze
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Czy na gazie jest wszystko OK ? Czy problem istnieje tylko na benzynie ?

Jezeli tak - to sproboj - przed przyjechaniem do domu - zrobic ostatnie 5 km - na benzynie - i tak go juz zgasic.

Sprawdz czy na nastepny dzien rano bedzie lepiej.

Jest mozliwe ze mapa gazu jest zle ustawiona - i komputer samochodu wylapuje bledy w czasie jazdy na gazie (za bogata lub za slaba mieszanka) - proboje je wyregulowac (przy czym te regulacje zapamietuje) - i pozniej uzywa ich takze przy starcie na benzynie.

Mialem taki problem u siebie.

Mozliwe sa takze inne mozliwosci juz opisane przez kolegow.

Innym razem padl mi tez jeden wtrysk benzynowy - i tez auto na benzynie kulalo.

Probowales robic juz reset ? Jezeli nie - to zrob !
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    moze byc zabrudzony filtr paliwa (mimo gazu trzeba wymianiac co ktorys serwis), a moze pompa paliwa siada (nie mozna jezdzic ciagle z pustym lub prawie pustym zbiornikiem benzyny, nawet jezdzac na gazie warto miec pol zbiornika beny) wg mnie to cos z ukladem paliwowym, bo jakby przeplywka padala to na gazie by tez nie jechal

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007
    mo¿e na pocz±tek wymienie fltr paliwa, tylko powidzcie mi gdzie on jest(pewnie gdzies z ty³u)
    jutro spróbuje zrobic tak jak napisa³ sebek_e38 i zobaczymy jak bêdzie na drugi dzien

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007
    Mam jeszcze jedno pytanie .

kupi³em auto juz z gazem .
    Dziwi mnie to ¿e pali mi bardzo ma³o gazu (na benzynie nie wiem )na trasie przy prêdko¶ci 100 km/h pali mi w granicach 9-10 l gazu 160 km/h pali mi 16 l gazu. przy 220km/h pali mi 25-26 l gazu. na mie¶cie pali mi oko³o 13 l gazu
    wydaje mi siê ¿e poprzedni w³asciciel tak zrobi³ ¿eby mu tak do¿o nie pali³.
    i moze przez to mam takie problemy na benzynie moze tez tak ustawi³ ¿eby tyle nie pali³.

Wola³bym ¿eby mi pali³ wiêcej o te 2 lityr benzyny i np: 5 l gazu ni¿ mia³bym miec takie problemy jak teraz.

Mo¿na to samemu przestawic czy musze go dac na warsztat?????

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    sam lepiej nie grzeb, jedz na warsztat gdzie maja sprzet diagnostyczny do lpg

watpie zeby takie problemy byly od ustawienia gazu, ale tak czy owak czytalem w auto swiecie ze nie moze byc zbyt uboga mieszanka ustawiona bo Ci sie to pozniej zemsci remontem silnika

mi ford probe 2.5, ktory jest o 500 kilo lzejszy i ma 6 cylindrow, pali na miescie 14l. i jestem zadowolony ze tak malo, bo przed ostatnia regulacja bral 16 - 18l.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007

reset kompa

jak siê robi reset kompa w e32 92r.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    1. odlacz kable akumulatora
    2. kluczyk na pozycje 1 - tak jakby sie swiecily kontrolki przy podlaczonym akku
    3. klemy akumulatora polaczyc (naturalnie odlaczone od akku)
    4. poczekac 10 min - lepiej 15
    5. wyciagnac kluczyk ze stacyjki
    6. podlaczyc kable do akku, pierwszy + pozniej -
    7. zapalic auto i zpostawic na okolo 15 min - niech sobie chodzi (jezeli masz gaz - to na tylko na benzynie !)
    8. pojechac w trase na pare km. jezdzic w roznych przedzialach obrotow i na roznych biegach (naturalnie tylko na benzynie)
    9. jezeli masz automat - to on tez sie nauczy wszystkiego od nowa - powinien lepiej przelaczac

Jezeli masz gaz - to na benzynie jechac do gazownika - i niech teraz zaprogramuje wszystko od nowa
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •