Temat jest mi znany z 7er.com, śledziłem go z zainteresowaniem.
Problem w tym, że kolega Freak z 7er.com nie chciał zdradzić, co dokładnie majstrował przy tłumikach. Na pewno ich nie rozcinał. Wydaje mi sie, że nawiercił w tylnej ściance w odpowiednim miejscu dziurke, lub pare dziurek. Możliwe, że trzeba grzebnąć mocniej (wyciąć cały tylna ścianke tłumika?). W każdym razie efekt jest taki, że z zewnątrz nie widać nic.
Jeśli Sebek masz instrukcje, która jest dostępna na forum 7er.com- to niestety tam nic ciekawego nie ma, a przynajmniej ja nic tam nie znalazłem. Jest tylko opis i kiepskie fotki z wycinania tylnego plastiku pod końcówki wydechów, spawanie itd. Tego najważniejszego :D nie ma.
Jeśli masz jakieś swoje patenty- to zaj...ście! To naprawde super alternatywa do Eisenmanna za 1300€, a efekt jest baaardzo podobny.
Przeróbka jest naprawde nieskomplikowana (końcówke z kwasa robiłem sam w e30- bułka z masłem
). Nie dziwie sie, że Freak z 7er.com nie chiał zdradzić co i jak, bo jako mechanik na tym zarabiał. Tłumaczył sie, że nie, ale- 300€ (za przyspawanie rur, wycięcie plastików i powiercenie wiertarą) to mimo wszystko troche.
Pozdro i czekam na szczegóły