-
Zaawansowany Użytkownik
Ale kolega pisze że jak np zgasi na lpg i postoi z pół godziny to jest problem z odpaleniem a przecież w sekwencji silnik odpala na PB więc problem powinien stać po stronie benzyny a nie gazu ? tak mi się wydaje
U mnie np wszystko jest ok ale raz na jakiś czas czasami raz na tydzień jest tak że jak auto zgaszę np lpg i postoi trochę godzinę dwie to też dłużej muszę pokręcić trochę się podławi tak ciężko załapuje ale odpali i co przyczyny szukać bardziej w instalacji gazowej (filtry gazu praktycznie nowe) czy w benzynie (pompka paliwa, świece itd) ? No ale jak ten objaw wystąpi to potem jak gaszę i odpalam to jest już dobrze i jak wspomniałem występuje to bardzo rzadko wręcz sporadycznie i co może być przyczyną?
-
Początkujący Użytkownik
Powiem tak ja tak robię ( mam założonego blosa jaka instalacja jest to nie wiem ) ale robię tak między innymi dlatego że jak wyłączę na LPG to odpali mi drugim razem a zazwyczaj robię tak że jakieś 200-400 metrów przed zostawieniem samochodu przełączam na benzyne i już. Znajomy ma E39 chyba z 3,5 litrowym silnikiem sekwencja i też tak robi.
Uprawnienia umieszczania postów