Jakie macie metody na czyszczenie klimy, ja jestem po ozonowaniu i wlaniu jakiegoś środka do wywietrzników... jest w miarę ok ale nie idealnie...
Jakie macie metody na czyszczenie klimy, ja jestem po ozonowaniu i wlaniu jakiegoś środka do wywietrzników... jest w miarę ok ale nie idealnie...
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 05-06-2011 o 10:44
Zabieg powtarzać do skutku. Jak nie to rozebranie deski i oczyszczenie bezpośrednio parownika.
Sprawdź odpływy wody.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Te dwie rurki z których woda kapie pod samochód.
Gra muzyka
Hmm no ja nie widziałem specjalnie aby kapało, co w niektórych autach jest bardzo widoczne hmmmm
Ozonowanie będzie najlepszą metodą,ale nie jakimiś plastikowymi ozon makerami,które są w co drugim warsztacie klim,tylko profesjonalnymi generatorami ozonu o wydajności przynajmniej 10000 mg/h (10gram/h).
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Witam
Też mam pytanie odnośnie odpływu wody z parownika. Dokładniej mógłby ktoś opisać w którym miejscu szukać tych odpływów ? Kupiłem środek do odgrzybiania klimy i jest w zestawie wężyk, który w opisie jest wprowadzić za pomocą niego środek do rynienki parownika.
Z góry dzięki za info.
Nie używaj tego paskudztwa. To nic Ci nie da, bo grzybki są na parowniku a nie w kanałach.
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
U mnie bylo robione ozonowanie, auto stalo godzine na wlaczonej klimie i zamknietym obiegu. Zabieg duzo dal bo nie szlo juz wytrzymac ale i tak to jeszcze nie to co trzeba. Dziwi mnie fakt ze nieprzyjemny zapach nie wystepowal podczas pracujacej klimatyzacji a wtedy kiedy sprezarka zostanie wylaczona... Czy to normalne?
kalego grzybki? widziales je kiedys???? w kazdym aucie robi sie to bardzo bardzo prosto
wyjmujesz filtr kabinowy lub tak jak w e38 otwierasz wloty powietrza i na właczonej dmuchawie na max wprowadzasz pianke np taką jak ze zdjecia, po troche do kazdego otworu, jak juz caly preparat zużyjesz wlaczasz obieg wewnetrzyny i zostawiasz tak na 5min,(piana wyplynie wraz z skroplinami) tyle, i prosze tu nie pisac ze nie mozna ze cos wentylator ze cos tam ozon, ja tak robie od 3 lat w okolo 200-250 autach rocznie i zawsze dziala i nigdy nic sie nie stało, grunt to preparat bez wody,
http://www.klimanovum.pl/1021,cleen-...chodowych.html
Ostatnio edytowane przez krzywy191 ; 13-08-2013 o 22:06