słuchaj ja auta używam może 1000km rocznie , zawiechę bardziej niszczy parciejąca guma niż nasze drogi :)
słuchaj ja auta używam może 1000km rocznie , zawiechę bardziej niszczy parciejąca guma niż nasze drogi :)
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 25-09-2012 o 17:58 Powód: sz/ż
Jak German to Anna.
Ale nie będzie to wyglądało dziwnie jak tył zostanie a przód poleci aż -50mm...przy hamowaniu zrobisz fikołka:D...no chyba,że masz nivo i opuścisz tez tył.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Przód jest wyżej względem tyłu o jakieś 5cm. Jak obniżymy przód to będzie na równo.
Jak German to Anna.
Tak to wygląda patrząc po błotnikach i przestrzeni między nadkolami a oponą, ale fabrycznie przód jest troszkę niżej. Poza tym, masz żółte tablice, to do czegoś zobowiązuje.
A na marginesie, jak auto stoi to się psuje. Samochód musi jeździć, do tego jest stworzony! A 1000km rocznie?
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Tak jak kolega wyżej pisze,linia przedniego nadkola jest poprowadzona wyraźnie wyżej niż tylnego,w rzeczywistości auto stoi prosto.Wystarczy pomierzyć progi tył,przód.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
epul ,ja mam w swojej e32 z przodu springi -35 i jest teraz idealnie :) moim zdaniem -50 bedzie za nisko
Mam springi jamex -50 ale są za krótkie i sprężyna lata, zapodam podkładkę ori 1cm pod mocowanie sprzężyny więc powinno być -40.
Jak German to Anna.
he i zaczyna się:D chyba przez takie kombinacje z kołami i sprężynami i oponami każdy przechodzi.Ładnie to wygląda.A co do przebiegu to chciałbym aby moja zrobiła przez ostatni rok 1k![]()
Auto przez ostatni rok jest ciągle nie skończone, brak czasu robi swoje, pokonuje trasy garaż warsztat i patrol po mieście. Jak bedzie skończone a w planach jest to na przyszły rok, będzie służyło do wypadów wakacyjnych i weekendowych w trasy. Nie będzie to auto do codziennego użytku ani częstego max w roku planuję 5k km .
Jak German to Anna.
Ja bym ci polecił sprasowanie orginalnych sprężyn,zachowasz przynajmniej komfort,na "jamnikach" będzie twardo.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford