Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: dmuchawa we wnece na nogi pasazera??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14

dmuchawa we wnece na nogi pasazera??

witam,
    dzisiaj zauwazylem dziwny objaw, w sumie nie wiem czy to nie wystepowalo wczesniej i nie zwracalem na to uwagi, ale nie kojarze, otoz nawet przy wylaczonym nawiewie slysze jakby pracowala jakas dmuchawa. odglos dochodzi z wneki na nogi pasazera. Sek w tym, ze nic nie dmucha na nogi pasazera, nie czuc zadnego podmuchu, wyciagnalem schowek i na scianie grodziowej w prawym rogu jest otwor zakonczony wystajaca guma, troche z niego jakby wialo, ale szum slyszalny jest jak przy wlaczonym nawiewie.
    Ktos doswiadczyl podobnej sytuacji? z gory dzieki

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Sk±d
    Kraków
    mo¿liwe ¿e jest to wentylatorek w skrzynce z komputerami silnika skrzyni itd i dmucha powietrze przez ¶cianê grodziow± do wnêtrza

Vip Vip Awatar avecezarave
    Do³±czy³
    Feb 2010
    BMW
    E32 740iL `93
    Sk±d
    Miñsk Mazowiecki
    Blog
    27
    Tak to na pewno to: http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...trol_unit_box/ -tak wygl±da ca³y uk³ad. Z tego co mi wiadomo to podobno M60 (oraz chyba M70) generuj± du¿o ciep³a i w³a¶nie dlatego skrzynka z komputerami jest wentylowana. Sama skrzynka sk³ada siê z plastikowych pokryw przedzielonych aluminiowym korpusem w który to jest wkrêcony czujnik temperatury (w³±cza siê on przy temperaturze 44 stopni Celsjusza - na rysunku element nr 12) i to w³a¶nie on daje sygna³ do wiatraczka ¿e jest zbyt wysoka temperatura. Osobi¶cie w³o¿y³em to równie¿ do mojej poprzedniej siódemki z M30B35 gdy¿ wszystkie kostki by³y w instalacji wystarczy³o tylko do³o¿yæ czujnik, wiatraczek i pozosta³e elementy.
    Ostatnio edytowane przez avecezarave ; 03-06-2011 o 23:54

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Witam,
    dzieki Panowie za wyjasnienie, podejrzewalem jakas dmuchawe, ale nie wiedzialem co to moze byc i skad sie brac, jeszcze ra dzieki
    nie to na bank nie jest klima, odglos wyraznie dobiega z wneki na nogi pasazera, poza tym klima u mnie pusta narazie :D
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 04-06-2011 o 08:58

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Tak mo¿liwe ¿e to albo te¿ mo¿e s³yszysz silniczek z panelu klimy z wiatraczkiem który "podaje" powietrze z wnêtrza do czujnika temperatory ale nie wiem czy masz taki dobry s³uch ¿eby to s³yszeæ :P

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Cytat Zamieszczone przez KaczyDJ Zobacz posta
    Tak mo¿liwe ¿e to albo te¿ mo¿e s³yszysz silniczek z panelu klimy z wiatraczkiem który "podaje" powietrze z wnêtrza do czujnika temperatory ale nie wiem czy masz taki dobry s³uch ¿eby to s³yszeæ :P
    Kaczy przecie¿ kolega piszê ¿e z okolicy nóg pasa¿era, no chyba, ¿e Ty masz panel klimy w nogach pasa¿era zamiast pod radiem.
    Poza tym Czarek wyja¶ni³ do¶æ jasno o jaki wiatraczek chodzi w temacie.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •