Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Problem komunikacji przez zlacze diagnostyczne

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Megablast73
    BMW
    E32 730iA 1993 M60B30
    Dzieki Panowie za zainteresowanie.Ale prosze mi powiedziec co ja dokladnie mam nabyc aby moc sie polaczyc z moją E32.Mam laptopa bez zlacza RS.Czyli przez USB jakis kabel.Tylko czy przez USB to zadziala?Niechcialbym nabyc czegos co bedzie nieodpowiednie.Czyli ze np. trzeba bedzie zamieniac sygnaly na pinach itd.Ma ktos konkretne info co potrzeba?
    PawelM. dzieki za deklaracje uzyczenia kabla.Daj mi do siebie jakis tel. Co do kolegi Greg-a to chcialem napisac post-a na jego stronie poswieconej tematowi ale cos tam jest nie tak.

Początkujący Użytkownik Awatar norbitor
    BMW
    e32
    Wystarczy podpiąć nieczynną kontrolke "check" (tak jak to jest rozwiązane w modelach USA) i czytać kody błyskowe pedałem gazu.
    (0o=[][]=o0)

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Cytat Zamieszczone przez norbitor Zobacz posta
    Wystarczy podpiąć nieczynną kontrolke "check" (tak jak to jest rozwiązane w modelach USA) i czytać kody błyskowe pedałem gazu.
    w m30 tez jest to mozliwe? jesli tak to czy byl jakis temat zwiazany z podlaczeniem check i kodami bledow?

Początkujący Użytkownik Awatar norbitor
    BMW
    e32
    Sam mam tak zrobione. Jak by co, to mogę opisać jak zrobić. Wykonalne w Motroniku 1.2, 1.7 i 3.1. Kody czyta się i kasuje pedałem gazu.
    (0o=[][]=o0)

Uprawnienia umieszczania postów