Witam wszystkich u¿ytkwników siódemek.
Od dwóch tygodni jestem szczê¶liwym posiadaczem e65 z 2002 roku.
Jest to moje pierwsze BMW, pomimo tego i¿ od 15 lat ¶rednio raz rozcznie zmieniam samochód, jakim¶ cudem nie trafi³em na BMW. Muszê z przyjemno¶ci± powiedzieæ ¿e BMW to inna bajka je¿eli chodzi o samochody i chyba tym razem zabawie na d³u¿ej.
Co¶ wiêcej na temat samochodu ....
Produkcja 2002 rok z pe³n± opcj± wyposa¿enia, przejechane 270.000 km , czego siê na pocz±tku nies³usznie obawia³em. Kupi³em samochód lekko uszkodzony z prawej przedniej i tylnej strony z Austrii. Koszt naprawy i rejestracji to 12.000 PLN a koszt zakupu 5100 euro. Wiêc jak ka¿dy mo¿e sobie policzyæ cena ma¿enie. Niestety wad± jest fakt i¿ w³a¶cicielem by³ turek, nie to ¿ebym coæ mia³ do turków, ale ka¿dy mniej wiêcej domy¶la siê o co chodzi. W ¶rodku chlew, porysowane plastiki, w baga¿niku wylana farba itd. Naszczê¶cie czê¶ci s± bez problemu dostêpne wiêc powoli doprowadzam j± do po¿±dku. Wczoraj za³o¿y³em do niej instalacjê gazow±. Pocz±tkowo mia³em obazwy, poniewa¿ na licznych forach pisano jak to ciê¿ko z gazem w tym samochodzie i jak to potem kiepsko chodzi. Uda³em siê wiêc do cz³owieka który ju¿ kilka insalacji mi zrobi³ i wszystko by³o ok. Wydrukowa³em mu opinie z forum gdzie rozpisywano siê na jakich podzespo³ach gazowych te silniki nie chc± chodziæ. Po 2 dniach przyjecha³em po odbiór, gdzie dowiedzia³em siê i¿ zamontowa³ mi dok³adnie takie podzespo³y o których pisano ¿e nie chodz± w tych samochodach. Przejecha³em siê i musze powiedzieæ ¿e wszystkie obawy odesz³y. BMW chodzi na gazie identycznie jak na benzynie, ¿adnego spadku mocy, obroty ok, ¿adnych b³êdów w komputerze, po mprostu rewelacja, cena instalacji 4500 PLN. Jestem z samochodu bardzo zadowolony. Przy okazji dorzuce jakie¶ fotki. Pozdrawiam wszystkich..... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
ps: co do full opcji to rzeczywi¶cie , tak naprawde chyba nikt nie ma w BMW full opcji, jak siê popatrzy na ilo¶æ mo¿liwego doposarzenia, ale ca³kiem sporo sprzêtu jest na pok³adzie.
ps2: na forum tutejszym znalaz³em siê dziêki BEZI , który by³ tak ¿yczliwy podpowiedzieæ mi co nieco na temat gazu w siódemce, dziêki kolego.

Odpowiedz z cytatem