Dzięki koledzy za opinie.
Cytat Zamieszczone przez krzywy191
niechcem aby ktos moja wypowiedz zle zrozumial, niemam nic do diesli BMW ale czasem slysze ze ktos wczesniej jezdzil przykladowo passatem a teraz chce se kupic przykladowo TDS/a i tanio smigac po miescie, palio to jedno ale utrzymanie auta klasy premium :D to co innego. ja niezaluje ale niechcem zakupu ale chcem aby realnie patrzec na koszta nawet jak to jest diesel
To, że chce diesel'a to nie znaczy szanowny kolego, że chce wydać 10 zł rocznie na utrzymanie auta.... Chce Diesel'ka, bo mam dostęp do taniej i bardzo dobrej jakościowo ropy... Teraz też mam Diesel'ka (Accord) i to co musiałbym wydać na benzyne to wole wydawać na utrzymanie autka w dobrym stanie... A tak również szczerze mówiąc to przyzwyczaiłem się troche do charakterystyki tego silnika... :)
Wtrącajac się do dyskusji o gazie to sam beemki jeszcze nie miałem, ale jeździłem wieloma samochodami i zauważyłem, że 80% "zagazowanych" aut jest niestety robiona "na sztuke" na najtańszych dostępnych komponentach i to wprowadza niepotrzebne problemy. Sam gaz nie jest zły, zła jest kiepska lub kiepsko założona instalacja...