Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: [ pozostale] Jakie E38 wybrać?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez jasko1969
    Cześc Panowie! No to teraz ja się trochę pomądrze... Co do osiągów v8 benzyna (lpg) i diesel. Z dołu diesel nie ma szans ale, ale chwila! W warunkach drogowych, np. autostrada, prędkość 160-180 i dalej przyśpieszenie do ...powiedzmy 220 to nie wiem na pewno ale benzyna v8 miała by problem z dieslem o ile klekot by nie objechał banzyny (lpg). Ciekawe co na to powiecie? Swoją drogą chętnie kiedyś bym taki test przeprowadził. Miałem teraz niedawno taki przypadek na autostradzie z volwiakiem v70 t5 (o ile dobrze wnioskuję to pięciocylindrowiec z turbiną na benzymie). Jadąc sobie spokojnie 150 nagle myk z lewa świsnął mi ten volwiak. No więc cóż... Żona z boku spała, więc kick down i gonię gościa. Zrównałem się z nim przy 190- 200, spojrzenie na kierowcę volvo, krótko z pięć sekund jechaliśmy równolegle, gość chyba załapał... ścigamy się dalej! No to ja dalej but w podłogę i co...? Ów klekot diesel bmw 740 d odjechał jak chciał, koleś po kilku sekundach odpuścił! I to jest właśnie jedna z wielu zalet potęgi mocy mojego klekota! Co do kosztów oleju napędowego i lpg w v8 czterolitrowym w przeliczeniu na 100 km. to już kiedyś udawadniałem wyższość diesla ( Boss 740 straszył mnie wtedy prokuratorem.... pozdrówka Boss! i bez urazy!) więc nie będę się powtarzał.
    Pozdrawiam!
    Powtórz - zrób to dla mnie hahaha :)

A co do przyspieszeń, hmm dane techniczne mówią jednoznacznie, ale jednak przy większych prędkosciach, jest coś jakby jak Ty piszesz, że jakoś lepiej przyspiesz hmm Fakt że jak kiedyś miałem 540 E39 w manualu to jeszcze przy 220 wciskało w fotel, a tu już lipa... Jednak mowa o E38//

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Cześc Panowie! No to teraz ja się trochę pomądrze... Co do osiągów v8 benzyna (lpg) i diesel. Z dołu diesel nie ma szans ale, ale chwila! W warunkach drogowych, np. autostrada, prędkość 160-180 i dalej przyśpieszenie do ...powiedzmy 220 to nie wiem na pewno ale benzyna v8 miała by problem z dieslem o ile klekot by nie objechał banzyny (lpg). Ciekawe co na to powiecie? Swoją drogą chętnie kiedyś bym taki test przeprowadził. Miałem teraz niedawno taki przypadek na autostradzie z volwiakiem v70 t5 (o ile dobrze wnioskuję to pięciocylindrowiec z turbiną na benzymie). Jadąc sobie spokojnie 150 nagle myk z lewa świsnął mi ten volwiak. No więc cóż... Żona z boku spała, więc kick down i gonię gościa. Zrównałem się z nim przy 190- 200, spojrzenie na kierowcę volvo, krótko z pięć sekund jechaliśmy równolegle, gość chyba załapał... ścigamy się dalej! No to ja dalej but w podłogę i co...? Ów klekot diesel bmw 740 d odjechał jak chciał, koleś po kilku sekundach odpuścił! I to jest właśnie jedna z wielu zalet potęgi mocy mojego klekota! Co do kosztów oleju napędowego i lpg w v8 czterolitrowym w przeliczeniu na 100 km. to już kiedyś udawadniałem wyższość diesla ( Boss 740 straszył mnie wtedy prokuratorem.... pozdrówka Boss! i bez urazy!) więc nie będę się powtarzał.
    Pozdrawiam!

Nie będę tego zbytnio komentował bo uważam to za zbyteczne ale porównanie wywaliłeś :hah: :hah: :hah: .
    Myślę jednak mimo wszystko, że nie masz pojęcia o silniku 4,4... ;) w benzynie.
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 d, F01 730 d
    Pablo! Przecież napisałem, że nie wiem na pewno i chętnie bym się przekonał w warunkach drogowych jak to jest. Nigdzie nie znalazłem danych fabrycznych ani testowych opisujących podany przeze mnie przypadek. A swoją drogą to mam wielki szacunek do v8 benzyny, najbardziej podoba mi się ten dźwięk! Pozdro!
    Pozdrawiam!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38, M62B44TU, 2000r
    Z dołu diesel nie ma szans ale, ale chwila! W warunkach drogowych, np. autostrada, prędkość 160-180 i dalej przyśpieszenie do ...powiedzmy 220 to nie wiem na pewno ale benzyna v8 miała by problem z dieslem o ile klekot by nie objechał banzyny (lpg).
    Wydaje mi sie, że jest właśnie odwrotnie. Do ok. 150km/h osiągi diesla i benzyny są podobne. Powyżej tej prędkości to diesel raczej zostanie z tyłu.

Dowodem mogą być czasy przejechania 1 kilometra ze startu stojącego:

728i : 30,5s
    735i : 28,9s
    740i : 27,1s
    750i : 26,7s

730d: 30,1s
    740d: 29,1s

Nie wiem jaką prędkość mają auta po jednym kilometrze, ale szacuje, że ok. 200km/h.

Vip Vip
    BMW
    740i
    wielu sie tu napocilo ale zaden mnie nie przekonal do disla,(ale moze kogos :what: ) czesto bywam w warsztacie kolegi i rowniez sam lubie grzebac przy aucie, i nie przekonuja mnie slowa ludzi ktorzy na glupią zmiane oleju(taka przenosnia :) ) jadą do serwisu bo sam nie umie za duzo zrobic przy aucie poza jego zatankowaniem, i bedzie tu przekonywal co sie bardziej oplaca!
    a naprawde wiem jakie rachunki placa tacy za usluge...
    jak juz mowilem ile ludzi tyle gustow, i opini
    Niby wszyscy z nas jezdza 7er a jednak dzielimy sie na grupy ON kontra LPG
    proponuje wyluzowac co poniektorym bo chlopaczyna ktory sie pytal w temacie w koncu wcale nie kupi tego auta, ha ha :D

ladnie sie rozkrecil temacik, a taki nie pozorny byl, he he he

pozdrowienia dla zażartych :D

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Mięsny a co ma serwisowanie ze spalaniem? :D
    Poza tym powiem szczerze że wole kupić auto serwisowane w ASO niz takie które ktoś naprawiał pod blokiem bo przecież na głupią zmiane oleju ( taka przenośnia ) nie będzie jeździł do serwisu. Mój ojciec ma warsztat i już wielokrotnie musiał porawiać samochody po naprawach Pana Józka pod blokiem który wszystko wie. Niech każdy zajmie sie tym co potrafi najlepiej. Gdybyśmy żyli w normalnym kraju to gdy zepsuje się pralka dzwonisz po serwis, szlak trafi odkurzacz dzwonisz po serwis, zepsuje się auto jedziesz do serwisu. I każdy jest zadowolony. A u nas każdy jest omnibusem i złota rączką i bierze się za wszystko nawet za to o czym nie ma zielonego pojęcia.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip
    BMW
    740i
    ha ha ha! masz racje :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar mik735
    BMW
    735i M62
    szkoda ze nie ma w e 38 napedu hybrydowego czy wogole jakiegokolwiek innego... to by sie nam tu grup porobilo :D :D :D chlopak chcial sie dowiedziec co wybrac lepiej ale jak wiadomo decyzja nalezy do niego i po tym co zrobi dolaczy do grupy niezadowolonych z ON/LPG/PB lub popierajacych tylko i wylacznie ON/LPG/PB hehehe :D :D :D

Początkujący Użytkownik
    Nie wiem Panowie czy załważyliście ale z naszej dyskusji ewidentnie wynika że najlepiej jeździć na Pb :hah:
    Tylko do tego trzeba mieć naprawdę dużo za dużo $$$
    Albo mieć E38 jako auto firmowe ;D
    Bayerische
    Motoren
    Werke

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a ja chcialbym zakonczyc temat takim zdaniem, co niekupisz bedziesz zadowolony, oby bylo w dobrym stanie i niesprawialo problemow, jestem tego pewien

Uprawnienia umieszczania postów