Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: intensywne mycie szyb

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Bazyl pokazałeś główną skrzynke z bezpiecznikami i przekaźnikami. Poszukaj na lewym nadloku czarna mała puszka taka prostokątna, tam powinien być czerwony wysoki przekaźnik on jest od mycia lamp i halogenów, a jak zapewnę zdążyłeś zauważyć to na Twoim zdjęciu widać po lewej stronie niebieski przekaźnik to od intensywnego mycia.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30,E31,E34
    Ok, drugi przekaznik namierzony. W glownej skrzynce brakuje bezpiecznika nr 24 - z wloskiego opisu bezpieczniki 23 i 24 to "pompa carburante", myslalem, ze to moze byc to, ale okazuje sie, ze to pompa paliwa. Swoja droga - to normalne, ze jest tylko 1 bezpiecznik wpiety?
    Spryskiwanie reflektorow juz dziala - 2 salwy co ok. 7 czyszczen szyby, Natomiast wciskam manetke z "s" i nic sie nie dzieje (plyn do intens. czyszczenia jest) - najwyrazniej jest cos padniete. Dzieki za pomoc. pozdro

BMW
    podmień pompki może ta od intensywnego padła. Nie ma za co od tego jest forum

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30,E31,E34
    a to jest ta sama pompa? sprobuje w takim razie. na czym w zasadzie polega to intensywne czyszczenie?

BMW
    u mnie obie pompki są identyczne przypuszczam, że u Ciebie też są takie same, zasada działania polega wg mnie ( u mnie jeszcze nie działa intensywne-doposażenie) na mocniejszym strumieniu płynu na szyby. Wtedy też ubywa płynu z tego mniejszego zbiorniczka i to dość szybko.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    u mnie obie pompki są identyczne przypuszczam, że u Ciebie też są takie same, zasada działania polega wg mnie ( u mnie jeszcze nie działa intensywne-doposażenie) na mocniejszym strumieniu płynu na szyby. Wtedy też ubywa płynu z tego mniejszego zbiorniczka i to dość szybko.

Dostałem dziś manetkę intensywnego mycia z wersji po lifcie (dzięki Czarek) jak nacisnę włączę wycieraczki i nacisnę manetkę w kierunku kierownicy to jest jeden psik na szyby. Ale nie ubywa płynu w małym zbiorniku tylko przybywa. czy ktoś może napisać jak ma u siebie podłączone intensywne mycie? chodzi mi o schemat wężyków.
    Gdy naciskam S to pompka z małego zbiornika nie pompuję-stawiam na przekaźnik czy macie inne pomysły.
    Ostatnio edytowane przez rodzinabmw ; 27-06-2011 o 19:48

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    u Ciebie zbiorniczki od plynow sa polaczone?

BMW
    właśnie, że nie, Być może źle mam podłączone wężyki

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    to na bank masz pohandlowane wezyki, w sumie to tam filozofii nie ma, ja mam tak, ze od kazdej pompki odchodzi jeden wezyk, ktory rozdziela sie pod wygluszeniem maski na dwa, idace do spryskow, zobacz czy nie masz jakiegos dzikiego polaczenia miedzy dwoma zbiorniczkami, bo z tego co piszesz wynika, ze pompka z duzego zbiornika "pobiera" plyn i gdzies po drodze pompuje go w wezyk od zbiorniczka intensywnego

BMW
    Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    to na bank masz pohandlowane wezyki, w sumie to tam filozofii nie ma, ja mam tak, ze od kazdej pompki odchodzi jeden wezyk, ktory rozdziela sie pod wygluszeniem maski na dwa, idace do spryskow, zobacz czy nie masz jakiegos dzikiego polaczenia miedzy dwoma zbiorniczkami, bo z tego co piszesz wynika, ze pompka z duzego zbiornika "pobiera" plyn i gdzies po drodze pompuje go w wezyk od zbiorniczka intensywnego
    Pompka z małego zbiornika nie pompuje i być może to jest przyczyną zalewania małego zbiornika płynem. Za kilka dni będę miał przekaźnik to wtedy zobacze co i jak.

Uprawnienia umieszczania postów