Najlepiej laweta ale do paru km może lepiej zaholować - alenie szybko, tak max 30km/h. Najlepiej na odpalonym silniku i oczywiście w pozycji N !
Najlepiej laweta ale do paru km może lepiej zaholować - alenie szybko, tak max 30km/h. Najlepiej na odpalonym silniku i oczywiście w pozycji N !
Z własnego doświadczenia powiem tyle ze holować można do prędkości max 50km/h i nie większej odległości niż 40km bez włączonego silnika,potem przerwa około 30minut i podobny zasięg holowania :) a na włączonym silniku to dowolny zasięg ponieważ pompa działa jak się należy :D .Pozdrawiam
Słyszalem o tym warsztacie i PODOBNO są OK,ale osobiście nie miałem z Nimi doczynienia.
Witam! mam ten sam problem od wczoraj odpalam auto wrzucam na D i 'jeb' :x dziwne uderzenie lekko odczuwalne i wyświetla Getriebenotprogram. Auto (740iL 99r) jeździ tylko na wysokim biegu chyba 3 (tryb awaryjny) Pojechałem na serwis i wyszło na kompie, że to usterka mechaniczna (coś nie tak z 4tym biegiem). Zanim zdecyduje się na naprawę i wysokie koszta chciałbym podjechać jeszcze do innego serwisu i sprawdzić to jeszcze raz... może ktoś poleci dobry serwis w rejonie Zagłębia, Katowic ??? (a jak już się zdecyduje na naprawę skrzyni to w jakim serwisie najlepiej to zrobić) ?
Ostatnio edytowane przez Silent ; 06-07-2011 o 16:46
~3x Black 7er e38~
~e38~
2010r - BMW 740iL (prod. 99r)
~EX e38~
2008r - BMW 728i (prod. 99r)
2007r - BMW 730i (prod. 94r)
witam ponownie. moja siódema jest juz naprawiona! Z tego co mówił mechanik kosz biegu wstecznego wyrwał tam coś, już nie pamiętam co i powiedział też że to jest normalka w tych skrzyniach z silnikiem diesla. za słabe jest sprzęgło i za kolejne 200tys znów stanie się to samo... koszt naprawy to 3500 zł. 2500 zł części i olej i 1000 zł robocizna bo za mniejsza kase nie chciał sie za to brać. i zrobił szybko bo w 2,5 dnia. Mam pół roku gwarancji. ale nie jestem do konca zadowolony bo czasem gdy jade ok.140-150km/h i chce wyprzedzić inny samochód to często nie chce mi przerzucić biegu z 4 na 5 dopiero gdy ujme gaz i znowu wcisne to idzie do przodu... co jest??? pojeżdze jeszcze troche i chyba pojade na reklamacje. Warsztat który mi to naprawiał jest w Proboszczewicach pod Płockiem. ogólnie mogę polecić!!
Powodzenia życzę!!!
Leci Beema Lewym Pasem, Wielka Czarna Z Full Wypasem...
Palka? Jedni chwalą inni narzekają.
Szajboosa skrzynia w 730d(a więc także 5HP24 jak u ciebie) działa bez zarzutu ponad pół roku
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms