A ktory z ekspertow jechal kiedys Lincolnem albo Cadillaciem?
A ktory z ekspertow jechal kiedys Lincolnem albo Cadillaciem?
Ja jeździłem, nie wiem czy to powód do dumy, ale jeździłem sporo amerykańcami,
z racji wykonywanego zawodu... Żeby zakończyć dyskusję. Cadillac One waży 6 ton,
długość to 5,49m jest 7 osobowy. F02 ma ponad 5,2m więc jakiejś mega różnicy
nie ma. Zawieszenia pneumatycznego jako takiego (sprężone powietrze nie ma),
ale rzeczywiście korzysta z zawieszenia opartego na ciśnieniu. Wdg mnie auto i
się podwiesiło i padło zawieszenie z racji przeciążenia przodu (motor ma 6.5l, diesel).
Ten filmik to potwierdza :
http://www.nogripracing.com/videos/view.php?id=3104
Zawiesiło się bo padło zawieszenie ale zawieszenie się nie było przyczyną tylko efektem defektu zawieszenia ;)
A filmik, który dał andyp myślę, że to wyjaśnił w 100% :)
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Co nie umniejsza wtopy ;)
umniejsza wtopę secret service ;-)
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0
rzeczywiście - Evan dobrze mówi.. było lekko pod górkę i nagle przednie koła się po prostu schowały.. metaliczne stuknięcie to podłoga Cada o beton.. coś z tym zawieszeniem nie tak skoro takie niewielkie przeciążenie je załatwiło i to jeszcze bardziej powiększa antyreklamę tego wozu. Bo gdyby to był taki garb że długość auta z przyczyn naturalnych nie pozwoliła mu przejechać to byłoby to usprawiedliwione a w tym przypadku - obciach na całego!!!
Ale takie auto powinno móc w każdej chwili i w trudnych warunkach odjechac w bezpieczne miejscie z vip'em a tutaj sie wyłożył w głupi sposób hmmm
Spójrzcie na tylne koła Cadillaca. One niemal wiszą w powietrzu. A dlaczego przód siadł? Może rzeczywiście to awaria.
Zawieszenie tego auta powinno umożliwiać zwiększenie prześwitu, aby móc pokonywać przeszkody.
Razem z kolegą absolwentem Akademii Obrony Narodowej jaraliśmy się tym autem jak kilka lat temu w Newsweeku pokazali jego rysunek i prawdopodobne przekroje. Domyślaliśmy się wtedy, jak bardzo może się ten samochód podnieść - 30cm czy 20 - bo nie wpadło nam do głowy, że nie pomyśleli o możliwości zwiększenia prześwitu... :/
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton