Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: e38 740 pomoc w zakupie (link)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    a niby czemu mam nie wierzyc ? dlatego ze kosztuje 10 a nie 30 ? ze ma pordzewiale drzwi i progi ? standard w e38 tak jak w e32 (z tym ze w e32 progi sa luks a jedynie drzwi bierze ruda) niestety jest to bolaczka bawarskiej limuzyny. Bez obejrzenia, obmacania i sprawdzenia na diagnostyce to sobie mozna rozne rzeczy wypisywac. a ze auto kosztuje 20/30/40 tys niestety tez niegwarantuje tego iz jest to igla.

hatecraft niestety blotnik mozna wymienic to samo z drzwiami nawet uzywke kupic i to w kolorze za pare stowek albo nowki i dac do malowania (nie owie tu o pordzewialej podlodze i podluznicach), a dajmy na to remont skrzyni aut. to rzad 4-5 tys. mozna kupic uzywke ale niewiadomo czy hula ew. jak dlugo to samo z silnikiem. Ja mam pordzewiale doly drzwi i dwa ogniska korozji rozmawialem z lakiernikiem i za usuniecie rudej i pomalowanie calosci to koszt 3 gora 4tys. do tego zabezpieczenie antykorozyjne spodu i profili 500zl i blacha opanowana a remont skrzyni czy silnika to grubsza sprawa ale to moje podejscie do sprawy, kazdy ma swoje.
    tylko nie mowmy po obejrzeniu zdjec i ceny ze samochod odrazu na szrot.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    a dajmy na to remont skrzyni aut. to rzad 4-5 tys.
    Dobrze zrobiony remont to wymiana wielu części na nowe. Skrzynia wtedy ma 200kkm życia przed sobą. A nigdy nie uwierzę, że w 10-letnim samochodzie skrzynia nie robiona od nowości może jeszcze tyle przejechać.
    Więc w mojej opinii skrzynia jest i tak do roboty. Lepiej więc kupić z uszkodzoną, bo można wymęczyć upust.

za usuniecie rudej i pomalowanie calosci to koszt 3 gora 4tys.
    Może masz rację. Ja niestety spotkałem się z opinią, że jak rdza wychodzi spod lakieru, to znaczy że cynkowanie diabli wzięli i auto jest trudne do uratowania. Jeśli korozja jest powierzchniowa, to rzeczywiście jest łatwo i skutecznie się jej pozbyć.
    Pytanie zasadnicze jest takie, czy kupienie np. E38 w średnim stanie blacharskim i włożenie 4tys. pozwoli mieć spokój na 5 lat. Chodzi głównie o tył auta, podłogę i progi.

a remont skrzyni czy silnika to grubsza sprawa
    Ogólnie zgadzam się, że mechanikę trzeba mieć na uwadze i uszkodzonego silnika nie kupować. I że remont to grubsza sprawa. I jeśli się trafi zdrowy silnik to generalnie koszty są niskie - też się zgadzam. Ale te 2 grubsze sprawy (w sumie ok 10-12tys) dają spokój na 200 tys km, więc wychodzi około 5 lat i koszt roczny 1000-1200 zł czyli max 100zł / miesiąc.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomek_mazury
    BMW
    e90
    Nie no ten miernik lakieru mnie rozbawil..... przeciez jak on podejdzie do niej z miernikiem lakieru to sie chlopak chyba zalamie i poplacze....
    Jak mozna kupic e38 za 9 tysiecy ? przeciez to logiczne ze do niczego nie bedzie sie nadawala.
    Nie wiem nie rozumiem ludzi... ja przywiozlem naprawde lalke z niemca. tak zadbana ze takiego stanu to jeszcze chyba nie widzialem bezwypadkowa w orginalnym lakierze wystawilem 15 900 i pies z kulawa noga nie zadzwonil ale za szroty za dyche to sie zabijaja i nie wazne ze to wymaga druga dyche wkladu. Coż za piekna polska mentalnosc.
    http://otomoto.pl/bmw-728-model-2000...C18969536.html
    Pytajac o opinie na forum nie sadziles chyba ze wszyscy powiedza bierz w ciemno bo lalka jest. Poza tym uwazam ze sam powinienes sobie odpowiedziec na to pytanie. Ja Ci moge zadac tylko jedno - Czy juz miales takie bmw ktore poprzedni wlasciciele kupowali i mieli do czasu pierwszej powazniejszej usterki. Przelicz sobie swoje zarobki i wydatki i ile ci pozostanie na utrzymanie. Wtedy bedziesz mial odpowiededz.
    P.S.
    nie znam tego auta. moze akurat jest w dobrym stanie a ktos sprzedaje bo potrzebuje pieniedzy. Nie wiem. wiem tylko ze w dzisiejszych czasach jeden tylko patrzy aby orznac drugiego. a okazje juz sie nie zdarzaja bo wszystko co jest okazja ma w sobie cos ukrytego, a ktos czeka na jelenia.
    OO=[][]=OO

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomek_mazury
    BMW
    e90
    a jezeli chcesz subiektywnej opinii o tym aucie to patrzac na przednie kolo na 4 fotce uwazam ze jest po dzwonie.
    OO=[][]=OO

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    3 tygodnie wstecz również oglądałem 740...
    14 tysięcy stała 98r. na fotkach całkiem całkiem :D (14 tysiecy... pojechałem za namową bo spodziewałem się że będzie jednak inaczej niż mówi właściciel i auto okaże się skarbonką....)

Pierwsze wrażenie juz mnie zniechęciło w zasadzie całe auto do malowania (pewnie nigdy nie widziało garażu bo uszczelki naokoło szyby przedniej juz pawie nie było, w mojej 95r. wygladała x razy lepiej:D )
    wnętrze nawet ok jakby porządnie wyprać i wymienic kilka drobiazgów...
    idąc dalej wspomaganie zarzygało nawet felge:D
    oczywiscie w v8 nie wymienia sie po obu stronach uszczelek bo poco (rzygał aż miło;)
    Podczas ogledzin nichcacy wymskło mi się "sprawdza pan czasem stan oleju" padła odpowiedz "mam mechanika który w całosci zajmuje sie autem" Dopiescił ja bardzo ładnie:D
    Do wymiany na wstępie wisco z wiatrakiem...
    Reasumujac na takie ogłoszenia juz nawet nie zwracam uwagi szkoda fatygi (na dalsze sprawdzanie auta nie miałem juz nawet zamiaru sie brac...)

I na koniec coś co mnie rozbawiło :D ...zapasówke miał, bardzo ładną, czyściutką, pachnąca, lśniącą... "15" :D

I tobie polecam poszukanie ciut mniejszej skarbonki:D
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 25-05-2011 o 23:49
    V8 Garage

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730i V8
    Powiem tak mialem E32 730v8 od okolo 2 lat i w koncu udalo misie ja sprzedac a byla naprawde wielka skarbonka patrzac z drugiej strony wszystko bylo nowe , szukalem rowniez modelu e36 2.8 / 2.5 ale naprawde bardzo ciezko znalesc w dobrym stanie i jak sami wicie e36 jest najbardziej spotykanym modelem bmw ;/ dlatego postanowilem sie rozejrzec za e38 w granicy 10-12tys , ale chyba w takich pieniadzach nic sie nie dostanie ;/ Jade w sobote obejrzec dokladniej ta 740 wiec napewno opisze wam moje spotkanie.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730i V8

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    W tej z pierwszego linku, chyba ZENON po stronie pasażera nie świeci :)

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Wogole o czym w tym temacie jest mowa , Ja osobiscie nie wyobrazam sobie auta za mniej niz 20 tys zl i to juz jest dolna granica . Bmw e38 w stanie rewelacyjnym kosztuje okolo 30 tys zl . W stanie do jezdzenia z malymi poprawkami 20 to jest najmniej co mozna dac na dzien dzisieszy . A 10 tys zl to juz tylko na czesci chyba .

Oczywiscie zdazaja sie prawdziwe rodzynki gdzie za dobre pieniadze mozna kupic dobre auto niestety takie auta nie sa na allegro .

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Wogole o czym w tym temacie jest mowa , Ja osobiscie nie wyobrazam sobie auta za mniej niz 20 tys zl i to juz jest dolna granica . Bmw e38 w stanie rewelacyjnym kosztuje okolo 30 tys zl . W stanie do jezdzenia z malymi poprawkami 20 to jest najmniej co mozna dac na dzien dzisieszy . A 10 tys zl to juz tylko na czesci chyba .

Oczywiscie zdazaja sie prawdziwe rodzynki gdzie za dobre pieniadze mozna kupic dobre auto niestety takie auta nie sa na allegro .
    Oj chyba mała przesada nawet wycackane E38 z 94r. z jakims podstawowym wyposarzeniem 20tys. warte nie jest;)
    V8 Garage

Uprawnienia umieszczania postów