a niby czemu mam nie wierzyc ? dlatego ze kosztuje 10 a nie 30 ? ze ma pordzewiale drzwi i progi ? standard w e38 tak jak w e32 (z tym ze w e32 progi sa luks a jedynie drzwi bierze ruda) niestety jest to bolaczka bawarskiej limuzyny. Bez obejrzenia, obmacania i sprawdzenia na diagnostyce to sobie mozna rozne rzeczy wypisywac. a ze auto kosztuje 20/30/40 tys niestety tez niegwarantuje tego iz jest to igla.
hatecraft niestety blotnik mozna wymienic to samo z drzwiami nawet uzywke kupic i to w kolorze za pare stowek albo nowki i dac do malowania (nie owie tu o pordzewialej podlodze i podluznicach), a dajmy na to remont skrzyni aut. to rzad 4-5 tys. mozna kupic uzywke ale niewiadomo czy hula ew. jak dlugo to samo z silnikiem. Ja mam pordzewiale doly drzwi i dwa ogniska korozji rozmawialem z lakiernikiem i za usuniecie rudej i pomalowanie calosci to koszt 3 gora 4tys. do tego zabezpieczenie antykorozyjne spodu i profili 500zl i blacha opanowana a remont skrzyni czy silnika to grubsza sprawa ale to moje podejscie do sprawy, kazdy ma swoje.
tylko nie mowmy po obejrzeniu zdjec i ceny ze samochod odrazu na szrot.