Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: PDC

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    @tom_0808
    Masz gdzieś ten tylny ? Chętnie go przejmę, a jeśli nie chcesz się go pozbyć, to może chociaż fortkę byś zrobił...

Czy ta wtyczka wygląda jak od tylnego głośniczka ?

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Tak to jest wtyczka od tylnego "gongu" tzn takiego małego głośniczka od PDC.

BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    Jest on w nogach po stronie kierowcy za maskownica glosnika, w moim przypadku byl wypiety i po wpieciu go pdc chula jak zle do tej pory.
    Czy możesz dokładnie powiedzieć cóż to za kabel i gdzie powinien być on podłączony? Mam te same objawy jak u Ciebie były i u mnie PDC dokładałem sam gdyż nie miałem tego w aucie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Blog
    12
    Cytat Zamieszczone przez avecezarave Zobacz posta
    Tak to jest wtyczka od tylnego "gongu" tzn takiego małego głośniczka od PDC.
    Ok, dzięki, powiedz mi jeszcze, czy wpina się ją w gniazdo w głośniku, czy też z niego wyprowadzone są przewody zakończone gniazdem ?

BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Wpina się tą wtyczkę bezpośrednio w głośniczek.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Cezar idzie tam kabelek ktory posiada wtyczke cos takiego jak czujnik abs ze laczysz go jak bede mial chwile to zrobie fotke.
    Banol tylny glosniczek to jest cos takiego : http://img341.imageshack.us/img341/3824/zdjcie0100n.jpg
    mam taki nawet sprawny bo jak kupowalem to myslalem ze kupilem zly i kupilem drugi ale zostawilem go na czarna godzine.

a swego czasu to zastanawialem sie czy jakby nie dzialajacy glosniczek zastapic takim :http://sklep.avt.pl/p/pl/485484/glos...937++0-5w.html albo takim :http://sklep.avt.pl/p/pl/485482/glosnik+8937++0-5w.html
    czy by to dzialalo ? Parametry ori glosniczka to 0.5W 80Ω.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Blog
    12
    Mam luźnych głośniczków kilka, sprawdzę. Powinno działać. Jeśli to zwykły głośnik, to zapewne tylko odtwarza dzwięk generowany przez moduł PDC. Myślałem, że może jest to urządzenie podbne do gongu z przodu. Przy okazji, czy dzwięk z tyłu i z przodu jest ten sam ?

@Cezar
    Przy dokładaniu majstrowałeś coś przy przednim gongu? W sensie wpinania jakiejś dodatkowej wtyczki ? Jeszcze nie zdążyłem sprawdzić jak to jest u mnie.
    Ostatnio edytowane przez Banol ; 20-06-2011 o 10:16

BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Przy przednim gongu nic nie majstrowałem po prostu zamieniłem na inny gong i tyle ale widzę teraz że muszę jeszcze coś tam poszukać. Tom czekam na fotkę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Marek_JWe
    BMW
    E38 725 TDS
    Dziś trochę posiedziałem przy pdc i stwierdzam że tylko przedni gong po włączeniu pdc piszczy a gdy w tym samym czasie podejdę z tyłu to słychać że tylny gong działa poprawie bo jak blisko podejdę do któregoś czujnika to się załącza czyli można powiedzieć ze działa tylko wyraźnie słychać jak ten przedni gong mu przeszkadza piszcząc.
    Patrzyłem palcem przednie czujniki to na moje działają a może tak być że jak jeden już pada lub działa słabo to powoduje piszczenie przedniego gongu?
    Bo gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny bo raczej skupiałbym się na przednim pdc.
    I jak sprawdzić czy przedni gong jest sprawny? z góry dzięki za podpowiedzi

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Po podłączeniu INPA jest sporo możliwości sprawdzenia. Jest test gongu i widać rejestrowane sygnały z poszczególnych czujników. Po co szukać na piechotę jak jest sprzęt do tego i na dodatek za grosze.

Uprawnienia umieszczania postów