Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: PDC

Zaawansowany Użytkownik Awatar Marek_JWe
    BMW
    E38 725 TDS
    i chyba na tym się skończy ;)
    ale jak np wbije R i cofam(jednocześnie wyłączę PDC żeby nie piszczało) to gong wydaje prawidłowy odgłos przy cofaniu takie dyn dyn :D to gong chyba sprawny
    to chyba pozostaje podjechać do jakiegoś mechaniora żeby podpiął pod kompa i zobaczymy co pokaże ewentualnie może powiem żeby odłączył mi PDC z przodu i tak nie potrzebne a tył z tego co dziś sprawdzałem to trybi

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Samo odlaczenie nie zalatwi sprawy. Trzeba wykodowac kompem wyposarzenie. Dopiero ruszy na samych tylnych. kup sobie sam kabwlek i zobaczysz jaka to dobra inwestycja zwlaszcza w 7. Jak sie trafi to na forum wiecej sie dowiesz i z nasza pomoca dojdziesz co jest niz z mechanikami bez doswiadczenia w bmw.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Popieram przedmowce, z takimi rzeczami nie ma co jezdzic do mechanikow bo poprostu nieobaczjaja tematu. Ja jezdzilem i nic albo niechcieli przyjac albo chcieli tylko mowili ze popatrza zobacza moze uda sie cos zrobic, nawet bylem w warsztacie zajmujacym sie tylko marka z bawarii i polecanym w necie jak powiedzialem zeby zajrzeli co jest nie tak z pdc to sie zdziwili i powiedzieli ze niespotkali sie jeszcze z czyms takim w e32, nie wytrzymalem i zasmialem sie typom w twarz po czym podziekowalem i odjechalem.
    Co do twojego problemu to masz chyba zle podlaczony gong. zrob zdjecie, masz ori od e32 czy od e38 zamontowany ? jak po zalaczeniu r ci pika tak jak w ciezarowkach.
    Cezary dzisiaj albo najpozniej jutro zrobie zdjecie bo akurat chwile wolnego bede mial.

BMW
    E38 725 TDS
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    Co do twojego problemu to masz chyba zle podlaczony gong. zrob zdjecie, masz ori od e32 czy od e38 zamontowany ? jak po zalaczeniu r ci pika tak jak w ciezarowkach.
    Hmm to nie powinno tak pykać ? dodam że to tylko pyka jak się poruszam do tyłu dosłownie jak wspomniałeś tak jak w ciężarówkach

Druga sprawa możliwe ze gong mam od E38 bo mój stary od dołu jest czarny(tam gdzie są piny) a ten co montowałem od dołu był zielony ale układ pinów się zgadzał. A jest opcja że jest źle podłączony ? Przecież tam są 3 wtyczki i każda pasuje tylko w swoje miejsce(4,3 i 1 pin) tak mi się wydaje
    W ogóle może być założony gong od E38?

A co do kabla to daliście mi do myślenia może zakupie a ktoś ma jakiś konkretny link z allegro z tym kablem(znaczy ktoś zna kolesia który sprzedaje dobry sprzęt) pytam bo jest tego dużo i nie chciałbym kupić lipy z góry dzięki za pomoc

BMW
    to jest ori gong montowany w e32 : http://img232.imageshack.us/img232/9711/pdc.png
    a tu masz gong od e38 ktory pasuje do e32 bo ja mam taki aktualnie zalozony tu jeszcze masz zaznaczone gdzie wpinac pdc : http://forums.bimmerforums.com/forum...php?p=22031972 (trzeba zjechac troche na dol)
    ja np. mam pojedynczych kabli 3 i jeden jest od pdc, jeden jak wepne to po wlaczeniu r wlasnie pika jak w ciezarowce a ostatni niewiem od czego.

Cezary zrobilem zdjecie tego kabla zolta wtyczka to wlanie to, po zdjeciu maskownicy wraz z glonikiem w nogach kierowcy on jest : http://imageshack.us/photo/my-images...206111659.jpg/
    Ostatnio edytowane przez tom_0808 ; 22-06-2011 o 16:29

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Dzięki za foto ale na moje oko to jest to podłączenie do modułu od Servotronica, czy posiadasz u siebie coś takiego? Jeśli ktoś nie ma go to wówczas faktycznie te kostki są ze sobą spięte razem. Zobaczę jak to jest u mnie i dam znać.
    Dodam tylko że ja diagnozowałem auto Disem i wyskoczył tylko błąd przedniego gongu i tyle.

BMW
    szczerze powiem ze niewiem czy mam czy nie ale po podlaczeniu tej kostki pdc dziala a wczesniej nie dzialalo :)

BMW
    E38 725 TDS
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    ja np. mam pojedynczych kabli 3 i jeden jest od pdc
    Kurde najgorsze ze sam tego nie podłączałem bo jeszcze auto nie było moje i nie pamiętam jak tam wyglądało z tymi kablami

Czyli rozumiem że tam jest kabel na 4piny i na 3 piny i jak 3 kable po 1 pin? I możliwe że nie ten wpiąłem? I tylko jeden trzeba wpiąć ten odpowiedni od PDC dobrze kumam?
    A jak tak to jak rozpoznać który z tych 3 jest prawidłowy może rzeczywiście jakiś szczegół przeoczyłem

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    To tak sprawdziłem i widzę że miałem rację. U mnie nie ma żadnej różnicy czy te kostki są złączone czy też podłączone są do modułu. Gong wciąż cały czas piszczy po podłączeniu tego jedno pinowego kabelka. Przestaje tylko piszczeć gdy wrzucam R. Sprawdziłem też w dwóch autach o co chodzi z tymi jedno pinowymi kabelkami i jest tylko jeden taki kabelek w każdym aucie. Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysł to jestem na nie otwarty :-)

BMW
    no jak dzisiaj robilem zdjecie to kolo gongu mam jeszcze dwa wolne kable 1pin, wczesniej jak gong caly czas mi piszczal to podlaczylem sobie jeden i jak wlaczalem r to sygnal byl taki jak w ciezarowce wlasnie, marek zrob zdjecie pod kiera gonga.
    cezar jeszcze jeden myk zobaczymy jutro wezme wypne ta wtyczke i zobacze czy pdc bedzie hulalo.

Uprawnienia umieszczania postów