-
Zaawansowany Użytkownik
jakie konkretnie są to dźwięki skrzypienie? jeśli tak to sprawdź ten element on jest odpowiedzialny za skrzypienie przy skręcaniu kierownicą http://www.realoem.com/bmw/showparts...95&hg=32&fg=25 numer 7
ciężko to zdiagnozować najlepiej wymienić albo założyć inne całe ramie. Jeśli nie stąd dochodzą dziwne dźwięki tylko z McPersonów to do sprawdzenia masz tak:
1. Łożysko górnego mocowania amortyzatora czy nie jest zatarte
2. górne mocowanie amortyzatora, górną gumę sprężyny, dolną gumę sprężyny i odboje są pokryte fabrycznie woskiem w spraeyu żeby pracowały cicho, przy montażu ktoś wymieniając odboje nie prysnął tego bo nikt tego nie robi(można kupić wosk w aso) i po dokładnym oczyszczeniu tych części nie ma wosku na gumach i skrzypią, sam popełniłem ten sam błąd montując sobie nowe amory chciałem mieć wszystko czyściutkie a jak bym nie czyścił to by było dobrze musiałem rozkładać i prysnąć takim woskiem, teraz jest idealnie.
-
Zaawansowany Użytkownik
W sumie to nie skrzypienie tylko takie gumowe tarcie, podobnie właśnie jakbym miał za szerokie koła i by gdzieś obcierały, byłem już na diagnostykach i kanałach i wszędzie stwierdzono że ten dźwięk dobiega właśnie z tych mcpersonów, wymieniłem górne mocowanie amortyzatora ale dalej jest to samo, czyli do sprawdzenia jeszcze raz łożyska i te odboje, naprawdę muszę nagrać filmik i tu dać bo nawet jak auto noc postoi to podczas jazdy na nierównościach słychać takie blum blum jakby jakoś dziwnie olej zastygał w amortyzatorach, niestety w moim mieście niema dobrych fachowców i gdzie nie pojadę to słyszę " PANIE !!! WYRZUĆ TO GWINTOWANE ZAWIESZENIE TO NA PEWNO WSZYSTKO UCICHNIE ! "
Ostatnio edytowane przez giezet ; 22-09-2013 o 20:52
Uprawnienia umieszczania postów