Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Poduszka amortyzatora przód bmw 7 e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Ja bym poradził Ci, żebyś podjechał do innego mechanika, nie dlatego, że ten jest zły ale żeby ktoś inny potwierdził diagnozę. Co do poduszek na amorku to są prawie dożywotnie, ja wymieniłem u siebie (autko z 98r 210000km) ale wcale nie musiałem, nowe wyglądały tak samo, jeśli chodzi o łożyska to wystarczy dokładnie je wytrzeć nałożyć nowego smaru (używam specjalnego do łożysk kulowych - biały wurth) i będą chodziły dalej. Kontrola amorów na diagnostyce nie pokazuje w 100% zużycia czy uszkodzenia amora, wpływ na wynik ma całe zawieszenie - wahacze, sprężyny itd., a wynik pokazuje procentowe zużycie amora w stosunku do drugiego, jeśli jest duża różnica to są do wymiany. Twój wynik w okolicach 60% jest bardzo dobry, nowe amory mają około 80% nigdy nie 100%.

Zaawansowany Użytkownik Awatar giezet
    BMW
    e38 740i
    http://sklep.auto-voll.pl/poduszka-a...d-bmw-e38.html Mam problem z tymi poduchami, mianowicie po wymianie gwintu FK na lowteca, dziwnie mi jakoś skrzypią i trą i przeskakują przy skręcaniu, na starych poduchach się to pojawiło więc kupiłem nowe febiego, dwa dni spokoju i dalej jest to samo, ewidentnie skrzypi to w okolicach kielichów, mechanicy mi to juz rozbierali dwa razy i składali, smarowali i dalej jest to samo, kurde co jeszcze można tam wymienić oprócz tych poduszek co pokazałem w linku, jak wyglądają te łożyska?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ponar
    BMW
    E38 730D
    Niesamowicie trudna jest diagnostyka w E38. Wymieniłem niedawno tuleje w przednich "bananach" i stuka, że hej. Mechanik powiedział, że teraz trzeba całe "banany" wymieniać bo na sworzniach się przestawiło i to tam stuka. Pojechalem do innego i tam na szarpakach nic nie wykazało, żadnych luzów w zawieszeniu a stuka na nierównościach. Przy żadnej prędkości nie wpada w drgania, kierownica też bez zarzutu... ani drgnie. Gdzie szukać przyczyny lub ... dobrego specjalisty od BMW w okolicach Lublina?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Ponar Zobacz posta
    Niesamowicie trudna jest diagnostyka w E38. Wymieniłem niedawno tuleje w przednich "bananach" i stuka, że hej. Mechanik powiedział, że teraz trzeba całe "banany" wymieniać bo na sworzniach się przestawiło i to tam stuka. Pojechalem do innego i tam na szarpakach nic nie wykazało, żadnych luzów w zawieszeniu a stuka na nierównościach. Przy żadnej prędkości nie wpada w drgania, kierownica też bez zarzutu... ani drgnie. Gdzie szukać przyczyny lub ... dobrego specjalisty od BMW w okolicach Lublina?
    mi tuleje febi w banananch starczaly na tydzien-dwa i bylo tak samo (2x robilem) , po wymianie calych bananow na lemfordera prblemy powodowane przez nie ustaly (drgania kierownicy), wiec jezeli to twoj problem to polecam

co do diagnostyki zawieszenia - trudna i wiekszosc mechanikow nawet siedzacych tylko w bmw sobie z tym nie radzi - na szarpakach nie bardzo wychodzi nawet ciezarowych - rzuc okiem na meeknet.co.uk tam tez jest kilka rad
    Ostatnio edytowane przez shebi ; 23-09-2013 o 23:50

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ponar
    BMW
    E38 730D
    Zrobiłem tak jak sugerowałeś i faktycznie pomogło. Teraz ideał, żadnych stuków. To były jednak sworznie w przednich bananach. Dzięki :)

Uprawnienia umieszczania postów