Zawsze możesz zregenerować stare - chyba ze chcesz się pozbyć EDC
Zawsze możesz zregenerować stare - chyba ze chcesz się pozbyć EDC
Czy komuś udało się zlikwidować te stuki , ja tez od jakiegoś czasu zmagam się z tym samym problemem.
Dodam iż słychać je głównie na lekkich dziurach i dźwięk dobiega z kolumny kierowniczej.
A wymienialeś coś w zawieszeniu ?
u mnie wymienione amortyzatory z przodu, tuleje wahaczy, łączniki, łożyska amortyzatorów, gumy stabilizatora i....nadal stuka coś z lewej strony. Delikatnie, głównie na niewielkich nierównościach i gdy koła są skręcone jak wjeżdżam po krawężniku na chodnik. Trafia mnie bo nie da się tego za cholerę zlokalizować. Macie jakieś pomysły co to może być ?
Stawiam na przekladnie kierownicza
panowie jaki ten wosk do tych gum pod sprężyny ?
bo sobie wszystko ładnie wyczyściłem i teraz skrzypi :(
i jeszcze jedno pytanie jakim momentem dokrecacie poduszkę do trzpienia amortyzatora ?
bo ten debil mechanior dokręcał pneumatem i chyba mi łożyska rozwalił
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
-------------------------------------
Broń Masowego Wyprzedzania.
No może coś w tym być. Nawet na postoju jak kręcę kołami raz w prawo raz w lewo to słyszę skrzypienie , ponadto stukanie przybrało na sile - nie jest to dźwięk który wskazuje na to,że coś się urwało bardziej przypomina delikatne ostukiwanie młotkiem i przenosi się właściwie na cały układ kierowniczy. Ekstremalnie mnie to irytuje. Do tego stopnia ,że wolę jeździć żony X3. Do tej pory miałem tylko serie "3" jako auta na codzień (od e30 po e90) i nigdy nie było sytuacji żeby był taki problem ze zdiagnozowaniem usterki zawieszenia.
No i kicha...
Zmieniłem do "kompletu" drążek środkowy z końcówkami , tulejkę drążka...i co ? I nadal stuka !!!
Zostaje jeszcze tylko przekładnia, amortyzatory i ewentualnie ich poduszki...dziwne jest to, że jak pouginam auto z lewej strony, mocno to słychać ten stuk - choć ni cholery nie wiadomo skąd dochodzi. Z prawej strony cisza. Doradźcie coś jeszcze bo naprawdę tracę już całą cierpliwość i zachwyt nad e38.
czy ktos ma nazwę lub numer tego wosku do tych gum pod sprężyny ?