Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Jakie CB radio kupić wraz z anteną ??

Prośbę mam do znawców tematu:
    Dobierzcie mi jakiś zestaw (radio z anteną) w cenie 300-400zł (skłaniając się jednak do dolnej granicy). Ma chodzić przyzwoicie, dawać zasięg około 10km (co najmniej), antena ma być na magnes (taka żeby wytrzymywała 2-kę z przodu). Za porady w stylu "dozbieraj sobie kasy..." dziękuję, chcę kupić w takiej cenie i ma to działać przyzwoicie.

Doświadczony Użytkownik Awatar dorka
    BMW
    E32 750i
    Sorki zaistniała pomyłka :)
    Ostatnio edytowane przez dorka ; 16-07-2011 o 04:17
    Nanosekunda: czas jaki upływa między zmianą światła na zielone, a wściekłym zatrąbieniem na ciebie przez kierowcę z tyłu.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    W tej cenie aby antena była dobra to OK czyli okolo 200 PLN co do radia za pozostałą sume to możesz kupić szumofon z tesco lub z biedronki :) Radia przyzwoite to koszt okolo 400 minimum więc sam musisz zdecydować co chcesz i za jakie pieniądze ,aby wymagać takie osiągi trzeba płacić :) :D

Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    Za porady w stylu "dozbieraj sobie kasy..." dziękuję
    Cytat Zamieszczone przez Mirek Zobacz posta
    aby wymagać takie osiągi trzeba płacić

Także Mirku jako że znawcą tego tematu akurat jesteś doradź coś konkretnego w tej cenie zamiast strzępić klawiaturę niepotrzebnie i nie musi być to jakość masakrująca zestawy za 800zł. Ma grać w miarę dobrze i kosztować tyle ile wspomniałem. Poza tym jak będę chciał sobie radio kupić za 1000zł to sobie kupie i nie będe się pytał co i jak ale na razie nie widzę takiej potrzeby - szukam po prostu w takiej cenie i tyle. Jak się tego faktycznie nie da zrobić to też posłucham ale wolałbym jednak poznać więcej opinii bo nie każdy zainwestował taką kwotę w CB i nie każdy marudzi że ma sam szum.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Ja polecam Sirio as-100 - jest od 145 o tyle lepsza, że bardzo łatwo ją przechowywać (mieści się spokojnie w bagażniku; a 150cm już ciężko schować). U mnie wytrzymała 230/h na klapie (w razie co to można kupić z większym magnesem - wtedy bez obaw wytrzyma więcej).
    Ostatnio edytowane przez xsilver ; 16-07-2011 o 09:32

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Ponieważ jestem w pracy wypowiem się tylko co do anteny Santiago 1200 osiągi bardzo dobre sprawdzone co do anteny :)
    Wojtek,najlepszym odbiornikiem jest antena,potem przewód(tu mamy ori wiec zostawiamy bez zmian ) i radio Polecam tylko i wyłącznie President ,ale konkretnie nie powiem w tej chwili jaki :( szukaj radia możliwe ze używane np: Dragon 240N dobre Radio do samochodu i na bazę :)
    Co do Alana 87 to radio nie jest bazowe lecz przewozno-bazowe czyli można stosować tu i tu :D.Radia bazowe mają wbudowany zasilacz :) Jest skomplikowane na początku ale z czasem ogarnia się je i jest się zadowolony że ma się taki sprzęt w aucie :)
    Ostatnio edytowane przez Mirosław ; 16-07-2011 o 15:35

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Antena OK bo już powyżej 110 cm czyli zasięg powinien być :) co do radia to nie miałem i się nie wypowiem ale na pewno będziesz słyszalny.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    a może chcesz poszukać jakiegoś sprawdzonego radia ale używanego ?

Uprawnienia umieszczania postów