Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Jaki olej do e32 735 1988 rok ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar zIeLoNy3000
    BMW
    E34 M50B25 & E36 M52B20
    szczerze polecam olej Valvoline MaxLife 10w40 bądź Valvoline MaxLife 5w40. Półsyntetyk i pełen syntetyk dla silników z dużym przebiegiem to naprawde godne oleje, sprawdzone. Neutralne i ochronne dla uszczelek, bardzo dobre właściwości czyszczące. Valvoline to jedna ze starszych marek olejowych na świecie. Najlepiej poczytać opinie na necie. Osobiście moge powiedzieć, że zmiana z Castrola Magnateca 10w40 na Valvoline MaxLife 10w40 była bardzo pozytywna. Efekt jakbym zmienił minerała na dobry półsyntetyk lub nawet syntetyk - a oba były półsyntetyczne. Silnik zaczął pracować ciszej, lżej i wyraźnie gładziej :) do tego zalałem dodatek MOS2 z Liqui Moly i efekt był jeszcze lepszy. Jakbym miał wybierać to między Valvoline a Liqui Moly. Ostatnio zakupiłem nowy nabytek jako drugie auto E34 z silnikiem M50B25 i też będę lał Valvoline ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Jestem po wymianie oleju z mobila 10w40 na wczesniej wspomnianego LM 10w40 MoS2 i od razu jest zauwazalna roznica otoz kontrolka cis.oleju gasnie o wiele wczesniej niz na mobilu. Dodatkowo mobila powinienem wymienic we wrzesniu gdyz wtedy mija rok od wymiany a ja w ciagu roku robie moze 5tys. i zlewajac go teraz olej byl jak smola czarny. Zalalem teraz szary LM i zobaczymy jak bedzie sie sprawowal. Niewiem co jest ale znowu zlalem 5l i zalalem 5l gdyz na bagnecie jest max specjalnie kupilem dodatkowy litr noi woze go w bagazniku, co jest ze jest rozbieznosc 0.7l ? Zalezy to moze od tego czy auto jst po czy przed liftem ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Zmierz ktos ten bagnet, ja dawno nie wchodzilem i nie widzialem, ze potrzeba zmierzenia jest, a teraz jestem w innym miescie i nie mam miarki pod reka. Jak wroce zmierze.

Snajperro co zalazles i co miales wczesniej?

I kto z powodzeniem przeszedl z 15 na 10 lub 5?

BMW
    bagnet zmierzony pisalem wczesniej i tak jak Dzuda ma dlugosc 54cm. ja z powodzeniem przeszedlem z 15 na 10 bez zadnych problemow i skutkow ubocznych.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Nie pracuje glosniej silnik? Zwawszy jest? Masz w planach przejsc jeszcze na 5? ;)

BMW
    Jedyna rzecza jaka zauwazylem i w sumie przez to przeszdlem na 10w bylo to ze na 15w kontrolka wolno gasla i bardzo czesto pojawial sie oeldruck. Po przejsciu na 10w blad znikl i niepojawil sie do tej pory. Tak jak wczesniej pisalem po przejsciu z ch..o mobila na liquid moly kontrolka szybko gasnie (zimny silnik) a na cieplym nawet niewiem kiedy i juz jej nie ma. Przejscia na full syntetyk nie planuje gdyz 10w jest odpowiednim olejem do tego silnika i jednak juz swoje lata i przejechane kilometry ma takze obstaje przy pol syntetyku dobrej marki.
    Moze ktos poradzic cos z ta rozbieznoscia oleju 0.7 litra ?

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    przejsciu z ch..o mobila
    To raczej nie wina mobila a mało mądrego właściciela - taki olej to glut (15w) i nie wlałbym go do ciągnika, a Ty lejesz do BMW ?
    Ostatnio edytowane przez xsilver ; 06-06-2011 o 23:12

BMW
    Zalalem raz i mi wystarczy, lal bede teraz lm. Niby taka marka reklam od groma a lipa. Niestety wczesniej nie maialem takiej wiedzy wiec zalalem mobil we wczesniejszym aucie lalem magnateca ale tez przereklamowany.
    Poki co to niedaje mi spac rozbieznosc w ilosci oleju w ukladzie czemu wchodzi mi mniej niz powinno.

BMW
    Pomoze ktos ? A czy po wymianie filtra to zbiornik odzielnie napelnia sie olejem czy normalnie nalewa sie olej tylko przez korek na pokrywie zaworow ?

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    normalnie nalewa sie olej mi do wczesniejszej e32 tez starczało zawsze 5l.

Uprawnienia umieszczania postów