tak jak w temacie bede zamawial klocki hamulcowe komplet na przednia os i na tylna tylko zastanawiam sie czy lepsze beda Zimmermanna czy Boscha bo cenowo sa podobne, czekam na wasze opinie.
tak jak w temacie bede zamawial klocki hamulcowe komplet na przednia os i na tylna tylko zastanawiam sie czy lepsze beda Zimmermanna czy Boscha bo cenowo sa podobne, czekam na wasze opinie.
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 19-05-2011 o 09:59
klocki do E38 to TEXTAR kolego. :)
To jest tylko kwestia czasu ;)
klocki do E38 to textar w sensie ze textar sa najlepsze tak? a zimmermanna ktos montowal moze jakies opinie?
Ja zmieniałem kpl przód i tył wszystko bosch niestety trochę piszczały na początku teraz po zimie jakby przestało, zobaczymy przy wyższych temp. w lato, ale drugi raz już klocków bosch-a bym nie kupił, dużo dobrych opini słyszałem właśnie na temat texstara choć to teraz bosch.
no ciekawe jak zimmermann ...
Tylko Jurid :D
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Jeśli TEXTAR, to możesz kupić BOSCH -- tańsze, bo są rebrandowane.
W pudełku BOSCH są TEXTARy. Kupowałem w IC osobiście, więc nie ma lipy.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Ja u siebie w E32 mam Textary z przodu i z tyłu i zauważyłem, ze przy dohamowywaniu (np. przed światłami) i przy prędkościach rzędu 0-5km/h, przy automatycznej skrzyni biegów klocki trzeszczą i to trzeszczenie przenosi się na cała budę :/ Mogę na Zlocie pokazać. Co ciekawe, to zauważyłem, że problem znika kiedy auto dostanie nieco w du*ę i klocki oraz tarcze są rozgrzane. Wtedy nie ma żadnego trzeszczenia. Tarcze przód Brembo, tył ATE (zwykłe). Może ktoś z Was zauważył podobny problem i uda się przy okazji dojść czy to wina kloców i tarcz.
Ostatnio edytowane przez luki730i ; 18-05-2011 o 20:54
No właśnie chodzi o to, że one trzeszczą przy hamowaniu a nie przy ruszaniu :/ Z ruszaniem sobie poradziłem czyszcząc przepustnicę i silnik krokowy. Obroty po tym zabiegu spadły z 650 na 500 i ruszanie jest spoko, ale hamowanie nadal mnie wk***ia... :/
~wysłane poprzez Tapatalk