Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Farbowanie półki tylnej

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok

Wink

Mój brat w e39 malował zwykłym sprajem osłony słupków, i tylną półkę. Wyszło po chu.. Zawarte w lakierze rozpuszczalniki rozpuściły troszkę strukturę materiału a po wyschnięciu to się zrobiło twarde, nieładne i nieprzyjemne w dotyku. Ja bym na Twoim miejscu kupił kawałek materiału i kleju, zdarł stary materiał i przykleił nowy. Nawet jak nie masz w tym wielkiej wprawy i zostaną jakieś niedociągnięcia to mało to będzie widać.
    Żeby nie było to też tak zrobiłem ze swoją półką tylko w e38. Tylko ja zamiast alcantary kupiłem zwykły materiał podbity gąbką (tak jak w oryginale). Faktura i kolor jak w oryginale, i dodatkowo przyjemna miękka w dotyku.
    Ostatnio edytowane przez Rafciu ; 31-05-2011 o 20:58

Zaawansowany Użytkownik Awatar darkman
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
    Mój brat w e39 malował zwykłym sprajem osłony słupków, i tylną półkę. Wyszło po chu.. Zawarte w lakierze rozpuszczalniki rozpuściły troszkę strukturę materiału a po wyschnięciu to się zrobiło twarde, nieładne i nieprzyjemne w dotyku. Ja bym na Twoim miejscu kupił kawałek materiału i kleju, zdarł stary materiał i przykleił nowy. Nawet jak nie masz w tym wielkiej wprawy i zostaną jakieś niedociągnięcia to mało to będzie widać.
    Żeby nie było to też tak zrobiłem ze swoją półką tylko w e38. Tylko ja zamiast alcantary kupiłem zwykły materiał podbity gąbką (tak jak w oryginale). Faktura i kolor jak w oryginale, i dodatkowo przyjemna miękka w dotyku.
    ja kiedyś wpadłem na pomysł, żeby sobie na czarno w 3 zrobić wszystko - podsufitka i słupki... cacy wyszło, mucha nie siada... 2 dni roboty

jak to założyłem... i dojechałem do pracy... to wysiadłem z auta tak naćpany tymi klejami, że nie wiedziałem jak się nazywam... chyba miesiąc potem auto jeszcze wietrzyłem ;>

nigdy więcej ;p

Uprawnienia umieszczania postów