-
Zaawansowany U¿ytkownik
Dzwiêk wydobywaj±cy siê z zacisków przy jechaniu po nierówno¶ciach
Mam problem, mianowicie jak jadê po nierówno¶ciach i mam otwart± szybê to s³yszê takie popiskiwanie przy ka¿dym wpadniêciu kola w dziurê, jak tylko po³o¿ê lekko nogê na hamulec to siê wycisza i nic ju¿ nie s³ychaæ, d¼wiêk na 100 % pochodzi z zacisku hamulcowego. S³ychaæ te¿ to jak siê kopnie w ko³o od boku.
-
wstrz±¶niêty nie zmieszany
A zagl±da³e¶ tam ? Zdj±³e¶ choæ ko³o w celu sprawdzenia ??
-
Zaawansowany U¿ytkownik
tak wszystko jest w porz±dku mam tak ju¿ od roku nic siê nie dzieje , hamulce s± dobre nie trzepie ani nic tylko piszczy przy wjechaniu na jak±¶ nierówno¶æ bez hamulców, wydaje mi sie ¿e klocki s± minimalnie za lu¼ne z jarzmie bo siê trochê wyrobi³o, a pytam na forum byæ mo¿e mia³ kto¶ taki problem i wie co z tym zrobiæ.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
zobacz czy masz sprê¿ynê zabezpieczaj±c± na zacisku...
-
Zaawansowany U¿ytkownik
s± wszystkie sprê¿yny rozbiorê to dzisiaj i zobaczê co jest grane.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
napewno piszcza klocki bo pekla sprezyna ktora trzyma klcek w zacisku
-
Zaawansowany U¿ytkownik
w³a¶nie wyci±ga³em t± sprê¿ynê ju¿ wcze¶niej i jest ca³a.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Zacisk Ci sie zapiekl i nie odbija do konca. Caly czas delikatnie ociera tarcze i stad ten pisk. Sprawdz jak wygladaja gumy na cylinderku...
Ostatnio edytowane przez matraks ; 18-05-2011 o 01:32
-
Zaawansowany U¿ytkownik
moze byc jeszcze problem z blaszkami, ktore trzymaja klocek w zacisku - mialem taki problem w e39, musialem wymienic klocki na nowe, bo nie moglem dostac tej blaszki nigdzie.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
blednie zlokalizowa³em piszczenie, jak siê okaza³o wymieni³em tuleje wahacza tego sierpa z lewej strony i ju¿ nie piszczy na dziurach nigdy bym siê nie spodziewa³ ¿e to ona bêdzie piszczeæ.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum