Zawór na r12 ma inną srednicę niz na r134.
Zawór na r12 ma inną srednicę niz na r134.
(0o=[][]=o0)
No po to przejsciowki sa przeciez.
:) normalnie zalosne to jest. ten o rozpreznym a drugi o adapterach do nabijania.
norbitor daj numery OE tych innych zaworów.
No, właśnie, daj numery jeśli masz. Nie słyszałem nigdy nic na ten temat. Pamiętam, że zmieniając zawór w moim poprzednim e32 (r12) miałem do dyspozycji nowy, i używkę kumpla z 535 (r134a) nie mierzyłem ich ale wyglądały wszystkie tak samo... Ciekawe.
Ostatnio edytowane przez Banol ; 08-06-2011 o 11:58
Aj tam zalosne od razu, pomylic sie nie mozna? Myslalem, ze piszesz o przejsciowce heh
Juz sprawdzilem ten zawor na allegro 65zl kosztuje.
Dobra, dzwonilem tam gdzie mialem dzwonic i nie maja tych koncowek, a ktos wczesniej pisal, ze wie gdzie we wrocku nabijaja R12. Moglbys podac namiary?
Druga sprawa, bo dzisiaj nabilem troche powietrza do ukladu i wlaczylem klime na 2 sekundy zeby sprawdzic czy sprezarka dziala no i cos tam w desce rozdzielczej klikło ( jakis przekaznik ), ale nie uslyszalem, zeby pod maska cos sie zalaczylo.. Rozumiem, ze sprezarka jest tam gdzie paski - przymocowana naprzeciwko chlodnicy na dole, ale z tych okolic nie wydobyl sie zaden nowy dzwiek. Czy powinno byc to slychac mocno czy moze nie i czy macie jakis sposob na sprawdzenie sprezarki bo jak mam juz robic 200km to wole wiedziec czy mam wszystko sprawne.
a w powietrzu to co jest? i prosze niepisac ze troszke powietrza do ukladu na chwile i juz tam wilgoc zabija osuszacz itp
nic sie niestalo ze ktos "wbił" na chwile troszke powietrza