Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 31

W±tek: 730 V8 jaka powinna byæ ustawiona temperatura prze³±czania siê auta na gaz?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    735i
    Sk±d
    Cz-wa
    BMW M62B35 . Przejecha³em na LPG oko³o 200.000 km i moge powiedzieæ, ¿e auto prze³acza mi siê zima po przejechaniu oko³o 3 km a latem po 1 km . Patrzac na wychylenie wska¼nika temperatury jest to belka wcze¶niej jak wychylenie pionowe. jaka jet to dok³adnie temperatura nie okre¶lê ale my¶lê, ze oko³o 50 stopni C. Na trasie auto przy spokojnej je¼dzie ( oko³o 100km/h) na tempomacie spala ponizej 8,9 l/100 LPG. najmniejsze spalanie jakie uzyska³em na d³uzszej trasie to 8,3 l /100 LPG

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    koniec niebieskiego pola to dok³adnie 50 stopni

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar koNik_N
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    1989 E32 750i, 1974 E3 2500, 1976 E12 535i
    Sk±d
    KRK
    a ja mam ustawion± bardzo nisk± temperaturê po to by móc prze³±czyæ na gaz dok³adnie wtedy kiedy chcê a nie czekaæ na widzimisiê kompa. Odpalam na benzynie i w lecie ju¿ po 100-200m mo¿na spokojnie prze³±czyæ a w zimie to zale¿y czy bêdê zaraz sta³ w korku czy jecha³ ze sta³± prêdko¶ci± (w tym drugim przypadku te¿ mo¿na za raz prze³±czyæ i bêdzie ok)
    '59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Marek_JWe
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Tak trochê poje¼dzi³em po tej regulacji i zmianie temp na 35 st i zgodnie z ustawieniami po ka¿dym odpaleniu nawet na ciep³o zanim siê prze³±czy to mija te ok 8 sekund to ok ale np. jest tak ciep³o jak teraz i auto przesta³o ca³± noc to jak odpalê to ile czasu mniej wiêcej silnik potrzebuje aby osi±gn±æ te 35st. ? bo dzi¶ po odpaleniu nie wiem czeka³em mo¿e 8-10 sekund wskazówka ruszy³a siê parê minimetrów i ju¿ siê prze³±czy³o na gaz czy to mo¿liwe ¿e tak szybko osi±gnê³o 35st.?
    I drugie pytanie
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat Zobacz posta
    w m60/m62 temperatura prze³±czania poni¿ej 40 stopni nie ma sensu i tak siê nie prze³±czy szybciej ni¿ jak p³yn ma 50 stopni bo do 50 stopni nie ma ma³ego obiegu
    jak mam to rozumieæ? to po odpaleniu nawet jak kontrolka pokazuje ¿e niby prze³±czy³o siê ju¿ na gaz to dopóki p³yn nie osi±gnie tych 50st chodzi na benzynie?

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Hmm gada³em ostatnio z kumplem i by³ ostatnio u dobrego mechaniora od BMW i powiedzia³ mu ¿e powinno siê gasiæ na benzynie kawa³ek przed zgaszeniem i wiadomo odpalaæ na benzynie i jak ju¿ temp. podskoczy samemu prze³±czaæ na gaz ponoæ o wiele zdrowiej dla silnika i tak my¶lê ¿e przetestuje ten sposób kto¶ z was mo¿e stosuje te praktyki :p ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    735i
    Sk±d
    Cz-wa
    Cytat Zamieszczone przez Marek_JWe Zobacz posta
    Hmm gada³em ostatnio z kumplem i by³ ostatnio u dobrego mechaniora od BMW i powiedzia³ mu ¿e powinno siê gasiæ na benzynie kawa³ek przed zgaszeniem i wiadomo odpalaæ na benzynie i jak ju¿ temp. podskoczy samemu prze³±czaæ na gaz ponoæ o wiele zdrowiej dla silnika i tak my¶lê ¿e przetestuje ten sposób kto¶ z was mo¿e stosuje te praktyki :p ?
    Jak masz zainstalowan± LPG -sekwencja to nie ma potrzeby tak sie bawiæ. Rano uruchomiæ auto i spokojnie ale od razu jechaæ, az do rozgrzania i przej¶cia na LPG a dalej to juz poezja.

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    No tak ale u mnie stoi ca³a noc silnik zimny odpalê i po ok 8 sekundach siê prze³±cza nie zd±¿ê z gara¿u wyjechaæ :p a niby mam ustawione 35st. i na moje powinno siê pó¼niej prze³±czaæ tak choæby 1/3 niebieskiego pola

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Mo¿esz mieæ ustawiony z³y czujnik temperatury w programie do ustawiania.
    Mia³em tak dopóki nie zmieni³em typu czujnika
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Ale to jest jaki¶ osobny czujnik temp dla LPG tak? i on mo¿e byæ walniêty?

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Jest czujnik wkrêcony w reduktor od gazu. To jest specjalny czujnik dla instalacji gazowej. Na jego podstawie sterownik gazu prze³±cza z pb na gaz i stosuje korekty od temp. W instalacjach lpg s± stosowane czujniki o ró¿nej charakterystyce.
    Jeden czujnik przy 80 stopniach bêdzie pokazywa³ 12 a inny 208 stopni.
    Programy do ustawiania gazu maj± listê obs³ugiwanych czujników.
    Podczas monta¿u nale¿y wybraæ z listy czujnik który rzeczywi¶cie jest zamontowany. Bywa ¿e domy¶lnie jest wybrany inny ni¿ w aucie a instalator to przeoczy³.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •