Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 31

W±tek: 730 V8 jaka powinna byæ ustawiona temperatura prze³±czania siê auta na gaz?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Marek_JWe
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie

730 V8 jaka powinna byæ ustawiona temperatura prze³±czania siê auta na gaz?

Witam jak w temacie pytam bo ja chyba mam ustawione 25 stopnie i jak jest zimno np mróz parê stopni to tam ok minuty czekam i siê prze³±cza ale jak jest ciep³o to nawet jak auto przestoi noc w gara¿u co prawda w gara¿ach jest w miarê ciep³o ;) to rano odpalê auto i dos³ownie kontrolka zamruga 3-4 razy i ju¿ siê prze³±cza na gaz a wskazówka temp jest tyko lekko odchylona.
    Jak macie w waszych V-kach? I czy temp ok 25 nie jest za niska? Jak± macie ustawion± temp na kompie i po jakim czasie siê wam prze³±cza w zimne i ciep³e dni.
    Z góry dziêki za pomoc. Pzdr
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 21-05-2011 o 09:04

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Teoretycznie gdzie¶ wyczyta³em, ¿e temp do prze³±czenia nie powinna byæ ni¿sza jak 30 stopni. Jak jest ni¿sza to padaj± wtryski i reduktor. W zimie mam ustawione na 30 a w lecie na ok 40 aby sobie na pb trochê popracowa³ bo przy 30 po odpaleniu od razu siê prze³±cza.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    No juz jakas wskazówka Hmm i tak muszê jechaæ powoli na pierwszy przegl±dzik bo gaz mam od lutego i jeszcze nie by³em na serwisie ¿eby popatrzeli co i jak.

Piszcie jak tam u innych bêdziemy mieli porównanie i zobaczymy jaka temp. najczê¶ciej siê pojawia ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    Ja mam 40st chyba ... jak postoi na słońcu pod pracą to przeskakuje po 500 metrach a po nocy w garażu to muszę się bujnąć kawałek...

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    W³a¶nie tak my¶la³em ¿eby przestawiæ temp na 35/40 stopni bo od pocz±tku te 25 mi siê za ma³o wydawa³o choæ gazownik twierdzi³ ¿e jak najbardziej mo¿e byæ mo¿e i tak ale dla ¶wiêtego spokoju chyba podniosê.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    w m60/m62 temperatura prze³±czania poni¿ej 40 stopni nie ma sensu i tak siê nie prze³±czy szybciej ni¿ jak p³yn ma 50 stopni bo do 50 stopni nie ma ma³ego obiegu ;)

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar bultan
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    e-39 520i
    Sk±d
    Bielawa
    nie mo¿e byæ mniej jak 35 st.bo czêsto parownik zamarza podnie¶ temp.min.do 35st.

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Dziêki za wskazówki w pi±tek jestem umówiony na serwis i powiem ¿eby przestawi³ mi na 35 do 40 stopni.

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    No wczoraj by³em na ma³ym serwisie u gazownika podnios³em temp. do 35 , wyregulowa³ trochê i ustawi³ mi takie co¶ ¿e za ka¿dym razem czy zimno czy upa³ +30 po odpaleniu auto pierwsze 8 sekund chodzi na benzynie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    ja mam tak ustawione, ¿e jak wskazówka zaczyna wychodziæ z niebieskiego pola, to prze³±cza siê na gaz.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •