Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: Kick down, jak naprawiæ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E32 730 R6 1990r & E34 525 R6 1991
    Sk±d
    Bydgoszcz

Kick down, jak naprawiæ?

Jakis czas temu skrzynia przesta³a mi przezucac biegi, podpialem sie pod jakis temat o skrzyni i napisa³em post, na który nie dosta³em zadnej odpowiedzi, ale poszuka³em dok³adniej i okaza³o sie, ze problemem jest kick down.odpialem kabelek, skrzynia przezuca normalnie, ale to jest rozwiazanie na chcile.nie mia³em czasu nawet wejsc na forum i zapytac o rade.tak wiec panowie, co mam z tym nieszczesnym kick downem zrobic?da sie go jakos wymontowac rozebrac?rzuci³em okiem, i pewnie zeby go wyjac trzeba troche wyk³adziny odsunac .ale co dalej?mia³ ktos podobny problem?do czego wogole sluzy owy kick down, bo w sumie to auto jezdzi tak samo jak jezdzilo gdy by³ on sprawny i podpiêty.pozdrawiam
    BMW - Bardzo Mêski Wóz ;-)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar norbitor
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    e32
    Sk±d
    sc
    Cytat Zamieszczone przez MaciejMRH Zobacz posta
    Jakis czas temu skrzynia przesta³a mi przezucac biegi, podpialem sie pod jakis temat o skrzyni i napisa³em post, na który nie dosta³em zadnej odpowiedzi, ale poszuka³em dok³adniej i okaza³o sie, ze problemem jest kick down.odpialem kabelek, skrzynia przezuca normalnie, ale to jest rozwiazanie na chcile.nie mia³em czasu nawet wejsc na forum i zapytac o rade.tak wiec panowie, co mam z tym nieszczesnym kick downem zrobic?da sie go jakos wymontowac rozebrac?rzuci³em okiem, i pewnie zeby go wyjac trzeba troche wyk³adziny odsunac .ale co dalej?mia³ ktos podobny problem?do czego wogole sluzy owy kick down, bo w sumie to auto jezdzi tak samo jak jezdzilo gdy by³ on sprawny i podpiêty.pozdrawiam
    Z kick down-em jest jak z jazd± na koniu...jak go kopniesz nogami po ¿ebrach
    to wyrywa do przodu :)
    U Ciebie zaciêty jest ten guziczek w pozycji "kopanie non stop".
    (0o=[][]=o0)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tom_0808
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Sk±d
    Sochaczew
    http://moto.allegro.pl/przelacznik-k...560816738.html
    nie jest to droga rzecz, ale mozesz pokombinowac wycisna c go bo moze jest caly czas wcisniety i nie odbija. a sluzy jak nazwa wskazuje podczas jazdy do zrzucenia biegu na nizszy, jedzisz spokojnie np. 80 na 3 biegu i chcesz np. wyprzedzic kogos to wciskasz do dechy i jeszcze mocniej i czujesz pstrykniecie pod noga (wciskasz wtedy ten guzik) i skrzynia zrzuca z 3 na 2. jak dla mnie to srednio przydatny gadzet mam auto rok i uzylem tego dwa razy w sumie tylko po to zeby zobaczyc czy i jak dziala, bo mi poki co do wyprzedzania wystarczy wcisniecie gazu do polowy.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    ¯eby go wyci±gn±æ nie trzeba odsuwaæ wyk³adziny, wrêcz przeciwnie.
    Pod nim(jest na takiej ¶rubie) jest taka plastikowa zas³onka otworu. Zdejmujesz j±, a na koñcu wspomnianej ¶ruby znajdziesz nakrêtkê M8(na klucz 13) który wystarczy zluzowaæ, pó¼niej ju¿ przycisk powinno daæ siê rêk± odkrêciæ.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    Sk±d
    Bydgoszcz
    tak panowie, kick down nie jest trudne do zrozumienia, tylko dlaczego teraz redukuje i przyspiesza tak samo jak kiedys, zanim sie nie zepsu³, nigdy nie s³ysza³em zadnego klik to jest najciekawsze:) dzieki cursor za podpowiedz, pewnie jutro ze wzgledu na weekend zobacze co i jak:)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar luki730i
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Sk±d
    wrocek
    Cytat Zamieszczone przez MaciejMRH Zobacz posta
    tak panowie, kick down nie jest trudne do zrozumienia, tylko dlaczego teraz redukuje i przyspiesza tak samo jak kiedys, zanim sie nie zepsu³, nigdy nie s³ysza³em zadnego klik to jest najciekawsze:) dzieki cursor za podpowiedz, pewnie jutro ze wzgledu na weekend zobacze co i jak:)
    jak naprawisz co zobaczysz o co biega.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar norbitor
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    e32
    Sk±d
    sc
    Cytat Zamieszczone przez luki730i Zobacz posta
    jak naprawisz co zobaczysz o co biega.
    Tylko wtedy mocno sie trzymaj :)
    (0o=[][]=o0)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    Sk±d
    Bydgoszcz
    w poniedzia³ek jade po niego, bo dzis juz nie zdazy³em, a da rade sprawdzic bez montowania go czy jest dobry?bo z uzywkami to nigdy nic nie wiadomo:)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar luki730i
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Sk±d
    wrocek
    zaloz sobie na miejscu
    jak wcisniesz to ma zwierac pin(ten od kabelka) na masê(ten bolec fi8)
    to dziala jak wlacznik dzwonka w domu

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    Sk±d
    Bydgoszcz
    dzia³a, naprawi³em stary i faktycznie redukuje:) tyle ze wczoraj ponios³o mnie i z tym moim nieszczesnym gazem 2gen podjalem wyzwanie jakiejs prelude i mi strzeli³ gaz, taki wstyd ze zaczynam kompletowac elementy do sekwencji.Ale na benzynie chodzi elegancko, tylko wiadomo strzelona przep³ywka i sie muli na benz, ale po tym strzale nie chce wogole pracowac na gazie.macie jakies przypuszczenia?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •