Pwiem tak ja chyba mam takie zamontowane albo inne tylko ze tez niska polka, bo dostalem komplet na przod i na tyl klockow od poprzedniego wlasciciela i zastanawialem sie czy je zakladac czy kupowac ate, jako ze musialem porobic trochce zeczy i wyplukalem sie lekko z kasy postanowilem je zalozyc do tego kupilem tarcze tez z dolnej polki marki Kraft i szczerze powiem ze problemow z ukl. hamulcowym nie mam zadnych. Jezdze juz rok i duzoooo klockow jeszcze zstalo to samo z tarcza. Pare hamowan ze 150/160 do 0 sie zdazylo i sie przegrzaly ani nie powichrowaly jedyny mankament jaki dostrzeglem a w sumie to moj brat bo ja siedzac w srodku to nieslysze ze toczac sie (10km/h) i lekko hamujac to piszcza, przy wyzszych predkosciach cisza mi to nie przeszkadza bo jak pisalem wczesniej w srodku ja tego nie slysze. Noi jak koledzy wczesniej pisali na felgach widac czarny osad z klockow to tez mi nie przeszkadza bo srednio raz na tydzien samochod jest myty. Smiesza mnie komentaze ze jak sie tego typu czesci zalozy to odrazu do trumny sie idzie itd.itp. jednak do sprzedazy zostaly dopuszczone czyli badania w pimocie przeszly i nie ma mowy o jakims zagrozeniu na drodze jedynie moga sie szybciej zuzywac. Jeszcze dodam iz w poprzednim aucie (vectra a) wymienialem caly ukl. ham. i postawilem go na Ate tak samo u mojego brata w mercu W124 tez wymiana byla i tez jest ATE i po roku uzytkowania zaobserwowalem wieksze zuzycie niz w tych co mam teraz w bmw a jakosc hamowania jest taka sama, przed wymiana w bmw byly tez ate i roznicy nie zauwazylem.